Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 9 september 2010

Docenten gratis naar BODY WORLDS tentoonstelling in Rotterdam


Organisatie wil bijdragen aan kennis over menselijk lichaam

Op 23 september 2010 opent de tentoonstelling BODY WORLDS & The Cycle of Life in Rotterdam. In de expositie van dr. Gunther von Hagens zijn meer dan 200 geplastineerde menselijke lichamen en organen te zien. Met de tentoonstelling wil dr. Gunther von Hagens de anatomische kennis van de bezoeker vergroten en zo een (meer) gezonde levensstijl stimuleren. In lijn met deze doelstelling krijgen alle docenten in Nederland (zowel basis-, voortgezet- als hoger onderwijs) gratis toegang tot de tentoonstelling, die loopt tot en met 23 januari 2011.

Op de website www.bodyworlds.nl is een educatiepakket aan te vragen waarmee docenten en leerlingen zich kunnen voorbereiden op een bezoek aan de tentoonstelling. Zowel bij individuele bezoeken als in groepsverband hebben de docenten gratis toegang.

In BODY WORLDS & The Cycle of Life staat het lichaam tijdens de verschillende levensfasen centraal, van de verwekking tot aan de dood. Door middel van de in 1977 door dr. Gunther von Hagens uitgevonden plastinatietechniek kunnen bezoekers de binnenkant van het menselijk lichaam op een unieke manier bekijken. Getoond wordt welke invloed de omgeving en persoonlijke levensstijl hebben op het verouderingsproces. Daarnaast zijn fysieke voorbeelden van een ongezonde levensstijl te aanschouwen, zoals een rokerslong of de consequenties van overgewicht op het lichaam.

BODY WORLDS is de enige anatomie-tentoonstelling ter wereld die gebaseerd is op een donorprogramma.

BODY WORLDS & The Cycle of Life is te zien van 23 september 2010 t/m 23 januari 2011 in LPII in Rotterdam. LP II is gevestigd in Las Palmas, Wilhelminakade 326, 3072 AR, Rotterdam.

Openingstijden: zondag t/m woensdag 9.00 - 19:30 uur, donderdag t/m zaterdag 9.00 - 21.00 uur.

Kaarten zijn beschikbaar vanaf ¤16,00 en online te bestellen via www.seetickets.nl of telefonisch via 0900-1353 (45 ct pm). Docenten ontvangen gratis toegang en kunnen zich melden bij de kassa met hun vakbonds- of schoolpas.

Meer informatie: www.bodyworlds.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht