Ingezonden persbericht


Agenda Agora Lelystad, week 38-2010

Agora, donderdag 23 september 20.30 uur
Leoni Jansen: muzikale verhalen over hier en nu

Breekbaar, rockend, fris, doorleefd: de muziek van de veelzijdige zangeres en theatermaakster Leoni Jansen kent vele roots. De Keltische folk zit in haar Nederlandse bloed en ook met de Afrikaanse muziek heeft zij een innige relatie. Tijdloze popliedjes en ballads uit haar jeugd hebben diepe indruk achtergelaten. In het sprankelende 'The Third Road' slaat Leoni een brug tussen al die verschillende muziekculturen en presenteert zij een 'best of' van haar laatste cd's. Liedjes met pure verhalen over het hier en nu.

De pers over Leoni Jansen's vorige voorstelling 'Second Wind': "Na afloop kan worden gesteld dat Jansen en haar band garant staan voor een hartverwarmende, zorgvuldig gecomponeerde avond, waar het spelplezier vanaf spat. Wie zó kan performen, heeft de eeuwige jeugd." (Haarlems Dagblad) "Haar liedjes, haar wijze van zingen, haar verschijning en haar communicatie met het publiek vormen een unieke combi. Alles klopt, maar niets voelt bedacht of geregisseerd. Leoni is naturel. Wat je ziet, voel je." (Musicform)

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 25 september 13.30 uur
Wervelende optredens tijdens Ramadanfestival

Op zaterdag 25 september vindt in Agora de feestelijke afsluiting van de periode van de Ramadan plaats. Het Ramadanfestival, waar mensen van verschillende culturen elkaar ontmoeten, vindt voor de derde keer plaats en was voorgaande jaren een daverend succes, met veel bezoekers. De gemeente heeft in samenwerking met Agora dit jaar wederom een wervelend theaterprogramma met optredens van onder andere zangeres-pianiste Karsu Donmez & Band, betoverende Derwish Dansers en cabaretier Rachid Larouz (bekend als slagersknecht bij Jörgen Raymann). Tijdens de pauze wordt een High Tea met Marokkaanse muntthee, koekjes, pasteitjes en Turkse thee geserveerd door vrouwen uit de Turkse en Marokkaanse gemeenschap in Lelystad. Er is een apart programma voor de kinderen.

Kaarten kosten ¤ 7,50 per persoon, inclusief High Tea. Kinderen tot 6 jaar gratis toegang. Kaarten zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, dinsdag 28 september 19.00 uur
Muzikale herinneringen van achtste groepers(8+)

Hoewel ze al dik in de twintig zijn, spreken Joep en Elise elke vijf jaar af op het plein van hun oude basisschool om herinneringen op te halen aan hún groep 8. Het jaar waarin ze met de hele klas op kamp gingen, de Cito-toets moesten maken en heftige ruzies keihard werden uitgevochten. In hetzelfde jaar werd hun klasgenootje Akkie ernstig ziek, een ingrijpende gebeurtenis. Acteurs Theun Plantinga en Ida van Dril vertolken de bestseller 'Achtste groepers huilen niet' van Jacques Vriens. Een muziektheatervoorstelling over alles wat je nooit meer wilt vergeten. Hierbij maken ze gebruik van tekst, beweging, muziek en attributen. Voor deze voorstelling hoef je geen achtste groeper te zijn, want herkenning is er voor iedere leeftijd!

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, donderdag 30 september 20.15 uur
Bruisende show van Ierse dansgroep Ragús

De Ierse dansgroep Ragús neemt u een avond mee in de levende traditie, naar het hart van Ierland. De prachtige kostuums, uitgekiende choreografie en perfecte belichting maken 'Ragús the Show' tot een lust voor het oog. Binnen het gevarieerde aanbod in dit genre neemt Ragús een zeer unieke plaats in. Alle onderdelen van de show zijn authentiek. Ragús brengt een wervelende performance van ongepolijste traditionele Ierse muziek, zang en dans. Bij Ragús uitsluitend de oorspronkelijke dansen, in al hun indringende virtuositeit. Met opzwepende jigs en reels, sfeervolle ballads, dansers en danseressen die wervelen in tap dance, grappen maken met de muzikanten en dan weer lijken te zweven. Geen tape die meeloopt, maar live muziek, gespeeld door muzikanten die tot de top van Ierland behoren en met een aanstekelijke energie elk publiek weet mee te slepen. Een unieke Ierse ervaring, mis ze niet!

Kaarten zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, woensdag 6 oktober 20.30 uur
Kamps & Kamps: scherp en origineel

Rooyackers, Kamps & Kamps zijn niet meer. Leve Kamps & Kamps! Voor volk en vaderland. En voor het geld natuurlijk. De twee broers ontmoeten elkaar op een mooie zomerdag in de buik van hun moeder. Tim wordt iets eerder geboren, Wart moet kort de couveuse in omdat hij zwak is. Volgens Tim volkomen terecht. Sinds die tijd is de tweeling op elkaar aangewezen in een vijandige wereld. Kamps en Kamps 1 is fris, vernieuwend, absurd en vooruitstrevend. Onlangs genomineerd voor de Neerlands Hoop 2010, waarbij zij geprezen worden om hun scherpte en originaliteit.

De pers over Kamps & Kamps: "Het tweetal is teruggeworpen op elkaar en dat heeft de scherpte vergroot. Door de broederlijke intimiteit durven de twee nog verder te gaan in de confrontaties. Broedertwist barst van de originaliteit. Dit duo is te vergelijken met de Australische Umbilical Brothers, Monthy Python en Jiskefet. Niet de minsten..." (Volkskrant)

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, donderdag 7 oktober en vrijdag 8 oktober 20.15 uur Tineke Schouten al 20 jaar aan de top!

Tineke Schouten heeft wat te vieren: 'LOL Inclusive' is alweer de twintigste onewomanshow waarmee ze haar publiek een onvergetelijke avond gaat bezorgen. De koningin van de kleurrijke typetjes laat zien dat het leven een grote all-inclusive reis is, waarbij je van alles op je levenspad cadeau krijgt. Zo krijgen alledaagse gebeurtenissen een bijzondere wending als nieuwe typetjes en klassiekers als Bep Lachebek zich ermee gaan bemoeien. De show staat bol van onnavolgbare parodieën, hilarische sketches en komische persiflages van menig bekende Nederlander. Daarnaast maakt Tineke een muzikale wereldreis met grappige, prachtige en ontroerende liedjes. Begeleid door een zevenkoppig live orkest. Dat zijn de heerlijke rustpunten voor de lachspieren die ook in dit theaterprogramma van Tineke weer flink op de proef worden gesteld! In Agora zijn de eerste try-outs te zien in het volledige, nieuwe decor.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 9 oktober 19.30 uur
Stella Maris zingt Händels Messiah

Händels Messiah is een favoriet werk van zowel het publiek als de leden van Stella Maris. Hoewel het Lelystadse koor dit oratorium al eerder gezongen heeft, blijft het elke keer weer een uitdaging voor alle uitvoerenden. Om die reden brengt het koor op deze avond een speciale uitvoering van de Messiah ten gehore, met veel aandacht voor details. Stella Maris wordt begeleid door het vertrouwde Nederlands Begeleidingsorkest en door solisten die hun sporen in dit repertoire al verdiend hebben. De algehele leiding is in handen van dirigent Henk Trommel. Liefhebbers van klassieke muziek mogen deze avond niet missen!

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Annemarie Penders
publiciteit en marketing

aanwezig: ma-di ochtend-wo-do
t (0320) 23 92 30
f (0320) 23 92 31

e a.penders@agora-lelystad.nl

logo

Agorabaan 12, 8224 JS Lelystad
e info@agora-lelystad.nl
i www.agora-lelystad.nl