Ingezonden persbericht


Onder het genot van een warme lunch

Betrokkenen staan samen stil bij de

vorderingen van OranjeRood in Schagen

Het project OranjeRood in Schagen bereikt een nieuwe mijlpaal. Op donderdag 23 september 2010 staan alle betrokkenen bij het project stil bij de realisatie van de brandweerkazerne en de 25 appartementen. Het project aan de Hofstraat vordert gestaag. Naar verwachting worden de appartementen in maart 2011 opgeleverd.

De initiatiefnemers, architect en de daadwerkelijke bouwers van het project genieten op donderdag 23 september samen van een warme lunch. Deze lunch wordt hen, onder de noemer Happen met de Bouwers, aangeboden door Bouwcompagnie, de ontwikkelafdeling van Wooncompagnie. Aansluitend worden gezamenlijk de resultaten bekeken. Happen met de Bouwers is dé gelegenheid om alle betrokkenen bij een project met elkaar in contact te brengen en tegelijkertijd waardering uit te spreken voor iedereen die zich dagelijks inzet voor de realisatie van een nieuwbouwplan. Happen met de Bouwers kan worden gezien als een modern alternatief voor het pannenbier of het hoogste punt.

Realisatie van 25 royale appartementen
Op een strategische locatie aan de Hofstraat verrijst een brandweerkazerne met daarboven woningen. Het gebouw krijgt de uitstraling van een imposante burcht en telt vijf verdiepingen. De eerste twee verdiepingen zijn bestemd voor de gemeentelijke brandweer en op de overige drie komen in totaal 25 appartementen. De woningen zijn, via de centrale entree, per lift en trap bereikbaar en beschikken over een externe berging. De royale appartementen zijn gelijkvloers en variëren in grootte van 65 tot 145 vierkante meter.

OranjeRood is een initiatief van de gemeente Schagen en Bouwcompagnie Project bv, de ontwikkelafdeling van Wooncompagnie. Het project wordt gerealiseerd door VBK Noord West uit Schagen; Leeuwenkamp Architecten uit Alkmaar is verantwoordelijk voor het markante en expressieve ontwerp. Naar verwachting worden de appartementen in maart 2011 opgeleverd.

Nog appartementen beschikbaar
De appartementen die nog beschikbaar zijn, worden aangeboden in de categorie vrije sector.




Ingezonden persbericht