Ingezonden persbericht


Utrecht, 21 september 2010

Stap-voor-stap

Snoeien
Hagen - bomen - heesters - rozen - fruit

Snoeien

Auteur: Christopher Brickell
Paperback, 200 pagina's
ISBN 978 90 215 4911 8
Prijs: ¤ 14,95

Verschijningsdatum:
23 september 2010

In veel gevallen moeten planten, struiken en bomen worden gesnoeid. Met een zorgvuldige snoeibeurt kan de tuinliefhebber de prachtigste resultaten bereiken: sommige plantensoorten bloeien mooier of dragen meer vrucht na een goed uitgevoerde snoeibeurt, andere worden gesnoeid om een fraai uiterlijk te krijgen. Snoeien leert de tuinier waarom er moet worden gesnoeid, wanneer dat moet gebeuren en wat de beste manier is.

De tuin vraagt het hele jaar door om aandacht. Met name snoeien is een klus die in verschillende seizoenen goed moet worden uitgevoerd, om de tuin netjes en de bomen en planten gezond te houden. Snoeien is al sinds jaar en dag dé perfecte snoeigids, die door zijn toegankelijkheid, heldere tekeningen en instructies zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.

Snoeien beschrijft aan de hand van vele afbeeldingen het snoeien van fruitbomen, hagen, heesters, rozen en bomen. De tekst geeft inzicht in de groeiwijze van de plant, zodat het snoeien voor de tuinier een logische handeling in het juiste jaargetijde wordt. De tekeningen geven duidelijk aan waar en wat er per jaar gesnoeid moet worden. Een snelzoeksysteem helpt de tuinliefhebber de juiste snoeimethode voor iedere plantensoort te vinden.

Van het succesvolle boek Snoeien verschijnt inmiddels de 29e druk in samenwerking met de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde en Groei & Bloei. Een fris, nieuw omslag maakt het boek weer helemaal eigentijds!

Voor informatie en recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met Kosmos Uitgevers;

Tessa van Wandelen, afdeling Marketing, tel.: 030 - 252 85 29

E-mail: promotie@kosmosuitgevers.nl
Website: www.kosmosuitgevers.nl