Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe herfst-fietstour door Utrecht

Utrecht, 23 september 2010 - De herfst is vandaag officieel begonnen! In dit seizoen is Utrecht op z'n mooist: de bomen aan de Oudegracht en de Maliebaan verkleuren en de gezellig verlichte cafés en restaurants lokken voorbijgangers naar binnen. Speciaal voor liefhebbers van de herfst, biedt Colorbike Tours daarom een nieuwe fietstour door de Domstad aan.

De 2,5 uur durende Herfsttour leidt langs bekende plekjes zoals de Oudegracht en de Domtoren, maar ook langs minder bekende plekjes zoals volksbuurt 'de zeven steegjes' en het Rietveld-Schröderhuis. Een bokbiertje of warme chocolademelk met slagroom in een gezellig café zorgt voor de ultieme herfstervaring. De Herfsttour kost ¤25 per persoon en is te boeken via www.colorbiketours.nl.

Ideaal vervoermiddel
Hans Westland, fietsfanaat en één van de oprichters van Colorbike Tours vertelt: "De fiets is het ideale vervoermiddel om Utrecht mee te ontdekken. In een fietstocht van 2,5 uur zie je meer van de stad dan lopend in 2 dagen. De Herfsttour is echt een aanrader, Utrecht is dan echt op haar mooist. En al fietsend dragen de deelnemers ook nog eens bij aan goed doel!"

Fietsen voor een goed doel
"Een deel van onze opbrengst gaat naar fietsen voor kinderen in ontwikkelingslanden. Dankzij Colorbike kunnen kinderen naar school fietsen en een betere toekomst opbouwen. Daarnaast worden de tours gefietst op een Colorbike. Deze fietsen worden al jaren verkocht volgens het principe 'een fiets voor een fiets'. Voor iedere verkochte fiets in Nederland doneren wij een fiets aan een van onze projecten."

Over Colorbike Tours
Colorbike Tours staat 15% van de inkomsten af aan de projecten in Bolivia, Nicaragua, Madagaskar en Rwanda. Colorbike werkt samen met zorgvuldig geselecteerde ontwikkelingsprojecten. Hiermee wil zij iets doen aan de enorme behoefte aan transport in ontwikkelingslanden. Voor eenvoudige maar belangrijke zaken als water, werk of school moeten vaak enorme afstanden worden afgelegd. Te voet of per kostbaar openbaar vervoer. Een fiets brengt in veel gevallen uitkomst.

Noot voor de redactie,