Gemeente Utrecht

Winkelgebied Rokade koploper van Nederland voor veiligheid Ook Hart van Hoograven start officieel met veiligheidsproject

Steeds meer winkelgebieden in Utrecht maken werk van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), waarin gemeente, ondernemers, politie, brandweer en brancheorganisaties samen maatregelen treffen om winkelgebieden plezierig en veilig te houden. Zaterdag 25 september ondertekent burgemeester Wolfsen met brandweer, politie en bedrijven de 33ste intentieverklaring voor veilig ondernemen in winkelcentrum Hart van Hoograven. Daarna reikt de burgemeester KVO-certificaten uit aan de deelnemers in winkelcentrum Rokade.

Burgemeester Wolfsen is zeer verheugd over deze twee nieuwe mijlpalen op het gebied van veilig ondernemen: "De gemeente is trots op het feit dat in veel winkelgebieden succesvol wordt samengewerkt aan veiligheid. Uit onderzoek blijkt dat daar de veiligheid vooruit gaat, zowel voor bezoekers als ondernemers. Dit is een goede reden voor de gemeente om dit initiatief te blijven steunen." De samenwerking omvat onder meer gedeelde zorg voor openbare verlichting, cameratoezicht, surveillance en brandveiligheid.

Winkelcentrum Rokade
Winkelcentrum Rokade was in 2004 het eerste winkelgebied in de provincie Utrecht met een KVO certificaat, waarvoor in 2003 de intentieverklaring was getekend. De inzet van de samenwerkende partijen heeft geresulteerd in een beter en veiliger ondernemersklimaat. Zo is het winkelcentrum voorzien van cameratoezicht en zijn er concrete afspraken gemaakt over toezicht en handhaving. Naast het KVO certificaat ontvangt het winkelgebied als eerste in Nederland een vierde ster voor veiligheid van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Deze ster staat symbool voor de structurele samenwerking, op Rokade, die nu al zeven jaar bestaat.

Winkelcentrum Hart van Hoograven
Ondernemers, gemeente, brandweer, politie en Albert Heijn hebben afgesproken dat ze er voor gaan zorgen dat winkelcentrum Hart van Hoograven binnen één jaar het KVO heeft. Daartoe ondertekenen zij op zaterdag 25 september in het winkelcentrum aan 't Goylaan een intentieverklaring. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) begeleidt de partijen bij het behalen van het KVO.