Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Politie zoekt getuigen van verkeersongeval     |

De politie is op zoek naar getuigen en de mogelijke veroorzaker van een verkeers-ongeval dat op woensdagmiddag 22 september plaatsvond op de kruising van de Industrieweg met de Zweedsestraat in Zutphen. Hierbij is een 45-jarige motorrijder uit Eefde onderuit gegaan en tegen een personenauto aangebotst. De motorrijder liep door zijn val een gekneusde nier op.


De hulpdiensten kregen omstreeks 16:00 uur de melding van het ongeval. Een onbekende automobilist kwam uit de Zweedsestraat en sloeg rechtsaf de Industrieweg op. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de daar rijdende 59-jarige automobilist uit Zutphen. Achter hem reed een motorrijder, die krachtig moest afremmen. Hierdoor ging de motorrijder onderuit en botste tegen de auto van de Zutphenaar. De bestuurder van het voertuig dat geen voorrang verleende, is er zonder zijn identiteit kenbaar te maken, doorgereden. De politie is op zoek naar deze bestuurder en verzoekt hem/haar of andere getuigen contact met de politie op te nemen via 0900-8844.

|     |Voorst -  Mishandelde tiener meldt zich na krantenbericht |

Een 12-jarige jongen uit de gemeente Voorst meldde zich woensdag 22 september bij de politie en deed aangifte van mishandeling. Dit nadat er een bericht in de krant was verschenen waarin de politie hem opriep zich te melden.


De politie had dinsdag 21 september een melding gekregen dat een getuige had gezien dat een man een jongen op een fiets bij de keel had gegrepen op de Rijksstraatweg in Twello. Toen de politie ter plaatse arriveerde, was het slachtoffer al weggefietst. De verdachte werd wel aangetroffen en de politie heeft van hem een verklaring opgenomen. Via een krantenbericht verzocht de politie het slachtoffer om zich te melden. Dit heeft de 12-jarige jongen inmiddels gedaan. Hij deed aangifte van mishandeling. Ook een getuige meldde zich naar aanleiding van het krantenartikel bij de politie. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --