Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 september 2010

Sandra Tiethoff / Marije Versteeg: 053-4555588

Twee betrokkenen overval woning aangehouden

Enschede

Donderdagmorgen heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een woning aan de Gronausestraat in Enschede. De politie kon snel twee personen aanhouden, die worden verdacht van medeplichtigheid aan deze overval.

Omstreeks 02.00 uur hoorde de 66-jarige bewoonster geluiden rond haar woning aan de Gronausestraat in Enschede. Zij belde hierop direct het alarmnummer 112. Op dat moment werd haar voordeur opengebroken en kwamen drie personen haar woning binnen. Onder bedreiging van een wapen werd de vrouw gedwongen om goederen af te geven. Vervolgens verlieten de personen de woning met een aantal goederen. Omdat de vrouw direct 112 had gebeld, konden al snel twee personen in de buurt van de Gronausestraat worden aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Amsterdam en een 18-jarige vrouw uit Enschede. De twee worden verdacht van medeplichtigheid aan de gewapende overval en zijn voor verder onderzoek ingesloten.

De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. (2010086061)

De politie waarschuwt voor schuurinbraken buitengebied

Haaksbergen / Twente

De politie Twente waarschuwt voor diefstallen en inbraken in schuren. Met name in het buitengebied van Haaksbergen en omgeving zijn de afgelopen maanden meerdere inbraken en diefstallen bij de politie gemeld. In de gemeente Haaksbergen zijn van januari t/m augustus 2010 zijn bij Politie Twente 18 diefstallen en inbraken in schuren gemeld.

In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 september hebben in totaal zeven diefstallen in schuren plaatsgevonden, bij enkele daarvan was ook sprake van inbraak. Het gaat om schuren van woningen aan de Oude Enschedeseweg, de Siepeweg, de Oude Haaksbergerdijk, de Wittepalenweg en de Kwekerijweg. Bij deze diefstallen zijn zitgrasmaaiers, bosmaaiers en fietsen weggenomen.

De politie roept met name mensen in het buitengebied van Haaksbergen en omgeving op alert te zijn. Zorg dat ramen en deuren van schuren goed afgesloten zijn en bel direct de politie wanneer u iets ongewoons ziet of als u iets niet vertrouwd. Ziet u laat op de avond of in de nacht bestelbusjes rijden, ziet u mensen in het weiland of ziet u schijnsels van zaklampen, bel dan direct de politie. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010085841)

Fietsster ernstig gewond bij aanrijding

Almelo

Een 82-jarige vrouw uit Almelo raakte woensdag 22 september ernstig gewond bij een aanrijding met een andere fietsster.

Woensdag 22 september omstreeks 14.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op het fietspad aan de Wierdensestraat in Almelo. Een 15-jarige meisje uit Almelo fietste over het fietspad aan de Wierdensestraat in Almelo. Voorbij de Mans Kapgaardtunnel kwam een fietser uit tegenovergestelde richting. Deze fietser werd van achteren ingehaald door een 82-jarige fietsster uit Almelo. De 82-jarige reed op een elektrische fiets en maakte een verkeerde inschatting tijdens het inhalen van haar voorganger. De 15-jarige en de 82-jarige kwamen in aanrijding met elkaar. De 82-jarige kwam ten val op haar hoofd en raakte ernstig gewond. Zij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 15-jarige hield een pijnlijke arm over aan de aanrijding. (2010085944)

Man aangehouden voor vernielingen aan woning Almelo
Een 45-jarige man uit Almelo werd woensdag 22 september aangehouden, omdat hij de woning van de buurman had vernield. De man maakte veel ophef bij de woning van de buurman op de Debussystraat in Almelo. Toen de 68-jarige buurman de deur opende gooide de 45-jarige met modder naar binnen. De 68-jarige buurman en de entree van de woning waren totaal besmeurd met modder. De politie werd ingeschakeld en kon de veroorzaker even later op de Appelstraat aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010085810)

Snorfietsster gewond bij aanrijding Enschede
Een 47-jarige vrouw uit Enschede raakte woensdag 22 september gewond bij een aanrijding met een fietser. De snorfietser reed over de Parkweg in Enschede en wilde twee fietsers inhalen. Tijdens het inhalen raakte de snorfietsster een van de twee fietsers en kwam ten val. De 47-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (2010085803)

Fietser gewond bij aanrijding
Enschede
Een 44-jarige fietser uit Hengelo raakte woensdag 22 september gewond bij een aanrijding met een automobiliste in Enschede.

Woensdag 22 september omstreeks 12.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op het Capitool in Enschede. Een 23-jarige automobiliste uit Hengelo reed over het Colosseum en wilde het Capitool op rijden. Hierbij zag de automobiliste een 44-jarige fietser over het hoofd, die op het fietspad van het Capitool fietste. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 44-jarige fietser werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010085864)

Drie personen aangehouden voor mishandeling Almelo
Een 52-jarige man en zijn 22-, en 26-jarige zoons werden woensdag 22 september aangehouden, omdat zij de inboedel van een winkel hadden vernield en de eigenaar hadden mishandeld. De vader kreeg onenigheid over retour brengen van een deel van de gekochte goederen en maakte aanstalten om de 56-jarige eigenaar van de winkel te slaan. Korte tijd later komen vier mannen de winkel binnen om verhaal te komen halen en vernielen de inboedel en mishandelden de eigenaar. De gewonde eigenaar schakelde de politie in. Na onderzoek kon de politie een 52-jarige man en zijn 22-, en 26-jarige zoons uit Almelo, aanhouden. De drie mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010085985)

---- --