Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Schietincident bij station                   |

Donderdag 23 september is er rond 12:45 uur geschoten op het Stationsplein in Harderwijk. Er raakte niemand gewond. Er zijn twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident.


Aangezien het incident overdag en op een drukke locatie plaatsvond, ontving de politie meteen meerdere meldingen over het feit dat er was geschoten. De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse en stelde een zoektocht in naar de schutter, die was weggerend. Ter plekke stelde de recherche een technisch onderzoek in.


De exacte toedracht en aanleiding van het incident zijn nog onduidelijk. Uit eerste onderzoek en getuigenverklaringen is gebleken dat er geschoten is bij een ruzie tussen enkele personen. Het is nog onduidelijk of de schutter gericht geschoten heeft op iemand. In de omgeving van het station zijn kort na het incident een man en een vrouw aangehouden. De politie onderzoekt nog of het tweetal betrokken is geweest bij het schietincident en zo ja, wat hun rol is geweest.


De politie heeft al vele getuigenverklaringen opgenomen van mensen die getuige zijn geweest van het incident. Als er nog mensen zijn die andersoortige informatie of tips hebben over het incident, kunnen zij de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


EINDE BERICHT


-----------------------

(





(

---- --