Gemeente Zwartewaterland


Convenant wonen, welzijn en zorg voor ouderen ondertekend

Partijen slaan de handen ineen

Vandaag hebben instellingen uit Zwartewaterland voor wonen, zorg en welzijn voor ouderen en de gemeente Zwartewaterland een convenant ondertekend. Dit convenant met de titel `Voor elkaar' omvat afspraken op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen en de ontwikkeling van woonservicegebieden. Het convenant treedt in werking op 1 oktober 2010 en eindigt op 30 september 2014. Het convenant vloeit voort uit de Nota ouderenbeleid 2009-2012 `Samen voor wonen, welzijn en zorg'.

De volgende partijen hebben het convenant ondertekend Wetland Wonen, Stichting IJsselheem, Stichting Thuiszorg Icare, Stichting Welzijn Ouderen Zwartewaterland, Stichting Welzijn De Meente en de gemeente Zwartewaterland.

Het convenant geeft een door alle partijen gedragen visie aan. Wethouder Lucas Boshove: "Het hoofddoel is zorg te dragen voor een adequaat aanbod op het gebied van wonen, welzijn en zorg dat optimaal aansluit bij de vraag van de oudere en waarmee we ook in de toekomst vooruit kunnen. Wil een oudere zo lang mogelijk thuis wonen, dan moeten daarvoor mogelijkheden gecreeerd worden. Is een oudere niet meer in staat om de regie over het eigen leven te voeren, dan is de visie om te voorzien in een mogelijkheid tot 24-uurszorg."

Voor elkaar
Het convenant is samen met de betrokken partijen opgesteld. "In deze visie zijn samen en samenwerking leidende begrippen," aldus wethouder Lucas Boshove. "De titel `Voor elkaar' is dan ook op verschillende manieren uit te leggen. We zijn er voor elkaar en maken het samen voor elkaar."

PDF bestand persbericht Convenant wonen, welzijn en zorg voor ouderen ondertekend

Instellingen uit Zwartewaterland voor wonen, zorg en welzijn voor ouderen en de gemeente Zwartewaterland hebben op 23 september 2010 een convenant ondertekend.