Ingezonden persbericht


Persbericht

Vorstelijke belangstelling voor Cargohopper 2

Nieuwe Cargohopper gepresenteerd aan Prins Maurits.

Utrecht, 22-09-2010. Tijdens de deze week gehouden vakbeurs over duurzame mobiliteit Ecomobiel in Rotterdam heeft Prins Maurits van Oranje de primeur gehad om kennis te maken met de nieuw ontwikkelde Cargohopper. Het prototype van dit voertuig is op deze beurs voor het eerst gepresenteerd en in januari wordt het 1e voertuig, in een serie van 5, officieel in gebruik genomen. Prins Maurits opende de tentoonstelling in zijn functie als voorzitter van het Formule E-team. Het formule E-team is aanjager op het gebied van elektrisch rijden. De Cargohopper is een in Nederland ontworpen voertuig, speciaal geschikt voor de goederendistributie in stedelijke gebieden. De Prins toonde veel waardering voor het concept en hoopt in januari het eerste voertuig in gebruik te mogen nemen. Het nieuwe type Cargohopper onderscheid zich van het vorige voertuig door zijn grotere afmetingen, en hogere snelheid en laadvermogen. Bijzonder speciaal aan het ontwerp zijn de in het dak geïntegreerde zonnepanelen, die mede met het accupakket moeten gaan zorgen voor een actieradius van minimaal 250 kilometer bij een snelheid van 60 kilometer per uur. De oplegger kan 10 europallets laden of 20 rolcontainers, is voorzien van een laadklep en heeft een laadvermogen van 2500 kg. en is uitermate geschikt voor goederendistributie in de stedelijke gebieden. Het voertuig gaat gekentekend rijden en kan worden bestuurd met een b/e rijbewijs.

Ook deze nieuwe Cargohopper is volledig O2 neutraal en door het zeer geringe geluid geschikt voor nachtelijke of dagrand distributie.

Meer over Cargohopper

Cargohopper is een stadsdistributiesysteem dat momenteel met een 16 meter lang zonne-elektrisch aangedreven voertuig goederen aflevert in de Utrechtse binnenstad. Dat gebeurt vanuit een overslagpunt aan de rand van het centrum. De goederen zelf worden door andere vervoerders op het grote distributiecentrum buiten de stad afgeleverd. Vandaar worden de verschillende zendingen gebundeld op straat/winkel niveau en met één truck naar het overslagpunt vervoert. Cargohopper werkt voor zowel winkeliers, binnenstadondernemers als particulieren. Het bijzondere van de Utrechtse aanpak is verder, dat het laat zien, dat zero-emissie transport niet alleen heel efficiënt maar ook 100 procent commercieel, dus zonder subsidie of andere gemeenschapsgelden, rendabel kan zijn. Cargohopper wordt zowel nationaal als internationaal gezien als het meest kansrijke initiatief op het gebied van stedelijke distributie en is winnaar van de 1e Award Stedelijk Distributie. www.cargohopper.nl.

-----------------------------------------
Noot aan de redactie: (