Politie Limburg-Noord

Vader aangehouden voor dood elfjarige zoon in Sint Joost - 2


Datum: 23-09-2010
Tijd bericht: 16:43
Plaats: Sint Joost

Vanochtend vroeg, rond half vijf, kwam er een melding binnen bij de politie. Agenten zijn daarop naar de woning aan de Plevitsstraat gereden en troffen daar bij de woning een 42-jarige bewoner aan. In de woning werd ook het levenloze lichaam van zijn 11-jarige zoon aangetroffen.

De vader werd hierop aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het 11-jarige slachtoffertje en overgebracht naar het politiebureau.

Omdat de 39-jarige moeder niet in de woning aanwezig was, had het de eerste prioriteit om de moeder te traceren en haar over deze tragische gebeurtenis te informeren. Uit onderzoek bleek dat zij mogelijk enige tijd niet meer in deze woning verbleef.

Voor zover ons nu bekend is, is dit adres en gezin niet bekend bij de politie of een andere hulpverleningsorganisatie vanwege enige problematiek.

Wat het motief en de toedracht is geweest wordt nu dan ook nog uitvoerig onderzocht door een uitgebreid team van ongeveer 20 rechercheurs en nog twee forensische deskundigen van het NFI die onze eigen forensische afdeling ondersteunen bij het sporenonderzoek.

Er zal uitvoerig met de moeder gesproken worden als getuige, de vader zal gehoord worden als verdachte en samen met het sporenonderzoek zal dit hopelijk leiden tot een duidelijk beeld van wat zich donderdagochtend in deze woning aan de Plevitsstraat heeft afgespeeld. De vader zal vermoedelijk morgen worden voorgeleid.

Aangezien het onderzoek pas enige uren geleden is opgestart is het op dit moment nog te vroeg om al in te gaan op de toedracht van het incident. Daarnaast kan de politie sommige gegevens nog niet vrijgeven omwille van het belang van het onderzoek.

Parallel aan het politieonderzoek vindt er uiteraard ook een opvangtraject plaats voor de familie, buurtgenoten, bekenden, vrienden en klasgenootjes van de overleden Justin.

Donderdagavond om 19.00 uur zal een besloten bijeenkomst plaatsvinden voor genodigden in het gemeenschapshuis van Sint Joost. De genodigden bestaan uit de klasgenootjes van Justin en de ouders van deze kinderen. Hier zal aandacht zijn voor het verwerking van deze gebeurtenis door diverse hulpverlenende instanties zoals de GHOR en slachtofferzorg.

Aansluitend om 20.00 uur is er buiten bij het monument De Bokkenrijder de gelegenheid tot een moment van stilte, voor de mensen binnen de gemeenschap hier graag gebruik van wil maken.