Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 23 september 2010

Museum Catharijneconvent presenteert bij de tentoonstelling GOUD de exclusieve Gouden Glossy. De lancering vindt plaats op woensdag 29 september tijdens het Gouden Defilé, waarbij de uit te reiken kalveren van het Nederlands Filmfestival vanuit het museum op pad gaan naar de Utrechtse Stadsschouwburg. De 128 pagina's tellende Gouden Glossy is vanaf dan voor ¤ 5,95 te koop in de museumshop en op diverse andere verkooppunten in het land.

Wat doet goud met mensen? Dit bijzondere edelmetaal heeft altijd een enorme aantrekkingskracht op ons gehad. Gerenommeerde fotografen zoals Petrovsky & Ramone en Andy Tan verbeelden dit gevoel in de Gouden Glossy. In spraakmakende artikelen vertellen aansprekende personen als Tygo Gernandt, Dick Berlijn, Edo Dijksterhuis, Nicolien Sauerbreij en Ingmar Heytze over hun beleving van goud. De glossy is hiermee een spirituele en inspirerende reis geworden om het goud in jezelf te ontdekken. De totstandkoming van de glossy is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Blend Stadspromotie Utrecht, Het Geldmuseum en het Nederlands Film Festival.

GOUD als aanleiding
Aanleiding voor de Gouden Glossy is de tentoonstelling GOUD die nog te zien is tot en met 6 januari 2011 in Museum Catharijneconvent. Hierin laat vormgever en kunstenaar AZIZ zijn verrassende visie op de functie van goud zien. Dit doet hij in thema's als logo, verhaal en macht. Deze thema's vormen de leidraad voor de Gouden Glossy, aangevuld met het thema Waarde en Utrechts Talent.

Gouden kalveren in defilé
Na de lancering van de Gouden Glossy gaat om 19.00 uur het Gouden Defilé verzorgd door AZIZ van start. Tijdens dit Defilé gaan de 18 uit te reiken Gouden Kalveren van het Nederlands Film Festival op speciaal transport naar de Utrechtse Stadsschouwburg. De afgelopen maanden waren de kalveren te gast in Museum Catharijneconvent als onderdeel van de tentoonstelling GOUD. Het Gouden Defilé trekt samen met de genodigden en geïnteresseerden in een feestelijke optocht door de Utrechtse binnenstad, op weg naar de speciale Jubileumavond in de Stadsschouwburg ter gelegenheid van de 30e editie van het Nederlands Film Festival.

GOUD blijft glimmen
Twee gouden kalveren blijven te bewonderen in Museum Catharijneconvent. Dit zijn de kalveren van Carice van Houten, voor Beste Actrice in Zwartboek (2006) en Anneke Blok voor Beste Actrice in Tiramisu (2008). Bezoekers hebben nog tot en met 6 januari de tijd om ze te zien glimmen op de tentoonstelling GOUD.

************************************** einde persbericht ************************************************

NOOT VOOR DE REDACTIE -