Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Donderdag 23 september 2010

Vriendelijke Keukens bestemming van eerste bezorging met schoon schip Primeur duurzaam voedseltransport over water in Amsterdam

Op donderdag 23 september vond in Amsterdam het eerste echte duurzame voedseltransport over water plaats. Duurzaam qua transport - het gloednieuwe elektrisch aangedreven schip van Mokum Mariteam - en duurzaam qua lading: biologische en regionale etenswaren. Een groot deel van deze waren was afkomstig van Vroegop-Windig en verantwoorde visleverancier Jan van As, allebei gevestigd op het hoofdstedelijke Food Center. De timing van deze primeur was zorgvuldig gekozen, samenvallend met de landelijke Week van de Smaak die volledig draait om vers, seizoens- en streekgebonden voedsel.

Vriendelijke Keukens
Bestemming van het 'schone schip met schone waren': een zestal 'Vriendelijke Keukens'; restaurants en cateraars die graag zoveel mogelijk met dier- en milieuvriendelijke ingrediënten werken. De eerste levering was aan Amsterdams oudste biologische restaurant De Waaghals, daarna voer de boot - geluidloos -langs het Lloyd Hotel, Siere 'De Smaken van Dichtbij' Cateraars, de restaurants Hemelse Modder, Fifteen en Star Ferry.

De komende maanden wordt hard gewerkt aan uitbreiding van de duurzame leveringen over water. Vertrekpunt daarbij is de onlangs door Mokum Mariteam verworven op- en overslaglocatie op het Food Center. Voor uitbreiding van de leveringen wordt nauw samen gewerkt met Stichting Vriendelijke Keukens en leveranciers op het terrein van het Food Center, zoals Vroegop-Windig en De Kweker, binnen hun branche beide vooroplopend met hun biologische aanbod. Maar ook leveringen van andere partijen behoren tot de mogelijkheden, inclusief niet-voedselgerelateerde artikelen.

Meer informatie over Mokum Mariteam is terug te vinden op www.mokummariteam.nl, voor informatie over de genoemde en andere 'Vriendelijke Keukens' kan worden gekeken op www.vriendelijkekeukens.nl

/////////////////////