Belgisch federaal participatiebedrijf investeert in ESA's Open Sky Technologies Fund

NOORDWIJK, Nederland, September 23, 2010/PRNewswire/ -- Beweging in de markt voor durfkapitaal: Het Belgisch federaal participatiebedrijf heeft een aanzienlijk bedrag geïnvesteerd in het EUR100 miljoen OSTF - Open Sky Technologies Fund. Het OSTF werd in maart opgezet door de European Space Agency (ESA) via het Technology Transfer Programme (TTP), en is het eerste programma van dien aard en als zodanig enig in zijn soort. Het doel is start-ups met een hoog potentieel te kweken, die applicaties en technologie benutten die oorspronkelijk werden ontwikkeld voor de ruimtevaart, en deze commercieel toe te passen in snelgroeiende sectoren op aarde.

Het fonds voor vroegtijdige beleggingen bevindt zich in een ideale positie voor toegang tot een van de de grootste, eersteklas innovatiereservoirs op de planeet - ruimtevaarttechnologie en toepassingen. Door de unieke link met de ESA staat de OSTF vooraan als het gaat om het aanboren van de beste bedrijven voor opstart- en groeifinanciering. ESA is een uitstekende bron voor deal-flow door middel van haar arsenaal van Europese ESA Business Incubation Centres en een breed scala aan internationale activiteiten op het gebied van technologieoverdracht en technologienetwerken, zoals het komende ESA Investment Forum dat op 5 oktober in Milaan plaatsvindt.

Dr. Bernd Geiger, OSTF fondsmanager van Triangle, is ervan overtuigd dat applicaties die steunen op ruimtevaarttechnologie, zoals locatie-gebaseerde diensten (LBS), behoren tot de heftigste onderwerpen van het decennium.

"Ruimtevaarttoepassingen zoals LBS zijn een explosief groeiende markt voor investeerders. Informatie over uw locatie voegt een nieuwe dimensie toe aan alles wat er bestaat in de informatie-technologie - dat is iets wat je alleen kunt bereiken met behulp van ruimte-technologieën," zegt Geiger. De OSTF heeft al haar eerste twee investeringen in LBS bedrijven gedaan en is momenteel een veelheid aan veelbelovende mogelijkheden aan het screenen.

"België is al een groot voorstander en helpt startups door het organiseren van verschillende ruimtevaart-gerelateerde incubators. OSTF wilde dan ook graag het federale partcipiatiebedrijf aantrekken als investeerder. Zij begrepen dat de OSTF een unieke kans biedt om een groeiende markt aan te boren," benadrukt het hoofd van ESA's Technology Transfer Programme kantoor, Frank Salzgeber. "We zijn ervan overtuigd dat vele andere beleggers zullen volgen."

OSTF-beheerder Triangle is een van de meest geprofileerde Europese VC's, en is een echte vroegtijdige-technologie investeerder, met de nadruk op onderzoeksspin-offs. Triangle's mede-oprichter, Uli W. Fricke, bekleedt momenteel het voorzitterschap van de European Private Equity and Venture Capital Association (EVCA), die 1.243 leden uit heel Europa vertegenwoordigt met 335 miljard onder haar beheer. Mevrouw Fricke werd onlangs Europa's meest invloedrijke persoon in de private equity en durfkapitaalsector genoemd.

Source: European Space Agency

Geïnteresseerd? Neem contact op met Triangle over de OSTF: b.geiger@triangle-venture.com, +49-700-87426-453


-------
Profile: Quick Profile