Gemeente Dirksland


Op 25 september is het Burendag 2010

Voor de vijfde keer organiseren Douwe Egberts en het Oranje Fonds deze bijzondere dag waarop honderdduizenden mensen in actie komen voor hun buurt. Het thema dit jaar is âEen goed idee voor de buurtâ.

Burendag nationale feestdag
Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen. Het Oranje Fonds biedt mensen met goede buurtplannen een financiële bijdrage om de plannen op Burendag uit te voeren.

Oproep

Trommel al uw buren op, start een brainstorm en bedenk een origineel plan voor Burendag op 25 september. Wees er snel bij want de inschrijving is vanaf deze week geopend op www.burendag.nl.

Op de website vindt u veel inspiratie en kunt u uw leukste ideeën en praktische tips delen. Ook vindt u hier het aanvraagformulier. Hiermee vraagt u voor een goed buurtidee een bijdrage van ⬠500 aan.

Meer informatie over Burendag vindt u op www.burendag.nl.