Gemeente Anna Paulowna

Lekker buurten op Burendag 25 september

Nederland viert op 25 september voor de vijfde keer Burendag. Afgelopen jaar deden in heel Nederland maar liefst 640.000 mensen mee. Zij ondernamen allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt elk jaar op de vierde zaterdag in september gevierd.

Het thema van Burendag is dit jubileumjaar: âBurendag. Een goed idee voor de buurtâ. Op de website www.burendag.nl kan iedereen goede ideeën indienen en zich door andere goede ideeën laten inspireren: van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties. Op Burendag kunnen buurtbewoners deze ideeën uitvoeren, eventueel met een bijdrage van maximaal ⬠500,- van het Oranje Fonds.

Op initiatief van Douwe Egberts was de eerste Burendag in 2006. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.

Â

Meer informatie:

www.burendag.nl

Â

Â