Gemeente Drechterland

27-6-2010
Topsporten is ondernemen

Ontmoeting tussen ondernemers en topsporters in Drechterland

Op zaterdag 25 september 2010 wordt in Drechterland het Topsportgala georganiseerd door Stichting Sportplatform Drechterland, Sportservice West-Friesland en de Ondernemersvereniging Drechterland. Op initiatief van Wethouder L. Wagenaar-Kroon is in 2008 de bijeenkomst âOndernemers ontmoeten sportersâ georganiseerd. Het Topsportgala is hier een vervolg op en vindt plaats in Party World Center in Venhuizen. Tijdens het Topsportgala Drechterland zullen topsporters, sporttalenten en ondernemers uit de gemeente en omstreken elkaar ontmoeten.

Topsport is een onderneming op zich
De gemeente Drechterland kent zoân negen topsporters met een status van NOC*NSF. Deze sporters volgen een bondstrainingsprogramma en hebben bepaalde prestaties behaald of zijn een belofte voor de toekomst. Sporters met een status kunnen vaak gebruik maken van ondersteuning en faciliteiten van het Olympisch Netwerk Noord-Holland. Daarnaast zijn er ook topsporters zonder NOC*NSF status in de gemeente woonachtig. Sporters zonder status hebben geen enkel of veel minder recht op ondersteuning. Echter voor zowel sporters met als zonder status geldt dat het beoefenen van topsport is als het runnen van een eigen bedrijf. Randzaken als zoeken naar sponsoring en financiële middelen om de sport te kunnen (blijven) beoefenen op het hoogste niveau moeten daarin echter niet een te grote rol gaan innemen. Topsporters zijn dus gebaat bij extra ondersteuning, zodat zij zich kunnen richten op waar zij goed in zijn: sporten!

Op het Topsportgala Drechterland wordt daarom het Topsportfonds Drechterland gelanceerd. Het Topsportfonds Drechterland is opgericht door Stichting Sportplatform Drechterland en biedt extra financiële ondersteuning voor sporters. Om deze reden gaan de opbrengsten van het Topsportgala Drechterland naar het Topsportfonds Drechterland.

Informatie
Ondernemers of belangstellenden kunnen informatie vragen bij Sportservice West-Friesland, E: ckoopman@sportservicewestfriesland.nl of T: 0229- 287 703.

Klik op de foto om naar de website te gaan.

Topsportgala Drechterland 2010