Ingezonden persbericht


PERSBERICHT/UITNODIGING

Passie en paarden in Amsterdam

Altijd al eens een polowedstrijd willen zien? Dit is je kans!

Zaterdag 25 september in het Amsterdamse Bos

Stoere mannen en vrouwen, gehuld in witte spijkerbroeken, stevige laarzen en kniebeschermers, jagen achter de bal aan. Paarden denderen in volle galop langs en ook toeschouwers worden op het veld uitgenodigd voor de treading-in. Dit jaar vindt alweer de 11e editie van Amsterdam Polo Trophy plaats in het Amsterdamse Bos. De afsluiting van het poloseizoen gebeurt traditioneel in de hoofdstad. Het jaarlijkse evenement staat bekend om het gezellige en open karakter. De organisatie is in handen van polospelers wat terug te zien is in betrokkenheid en ware passie voor de sport. Kortom, een evenement dat je niet mag missen!

Polo is een mengeling van hockey en rugby, maar dan gespeeld op een paard met een snelheid van 40 tot 60 km per uur. Polo heeft alles in zich wat een sport aantrekkelijk maakt. Kracht, snelheid, spanning en risico. Het wordt daarom ook wel vergeleken met ijshockey te paard. Het is een geweldig intensieve sport en als je het een keer doet, ben je verkocht. Ervaren spelers beschrijven polo als een levenswijze of zelfs als een verslaving. Niet iedereen zal zich op het poloveld willen wagen, maar ook als toeschouwer is de opwinding dui­delijk voelbaar.

Amsterdam Polo Trophy

Bij de Amsterdam Polo Trophy kun je het mee maken. Bezoekers keren jaarlijks terug vanwege de toegankelijkheid, de ambiance en de leuke activiteiten. Er worden twee wedstrijden gespeeld vanaf 13:00 uur, voor de dames is er de Veuve Clicquot Ladies Race met champagne als beloning en je kunt een kijkje nemen achter de schermen waar de paarden worden opgetuigd. Voor wie nog niets van polo weet is er een Engelstalige commentator die uitleg geeft bij de actie op het veld. De toegang is gratis en de dresscode smart casual.

Het programma

13:00 Aanvang

13:30 1e wedstrijd

15:00 Veuve Clicquot Ladies Race

15:30 Finale wedstrijd

17:00 Prijsuitreiking en borrel

18:00 Einde programma

Informatie over het evenement vindt u ook op: www.AmsterdamPoloTrophy.com



Ingezonden persbericht