Gemeente Lisse

Burendag 25 september: goed voor de buurt!

burendag

Op 25 september viert Nederland voor de vijfde keer Burendag. Inwoners van Lisse kunnen hierbij onder meer 1000 euro verdienen voor een goed idee voor hun buurt.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Deze oude wijsheid is de gedachte achter de jaarlijks terugkerende Burendag. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Voorgaande jaren was het steeds groot feest. Afgelopen jaar deden in heel Nederland maar liefst 640.000 mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten.

Op de website www.burendag.nl kan iedereen goede ideeën indienen en zich door andere goede ideeën laten inspireren. Op Burendag zullen buurtbewoners deze ideeën uitvoeren, eventueel met een bijdrage van maximaal 500,- van het Oranje Fonds. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Het thema van Burendag is dit jubileumjaar Burendag. Een goed idee voor de buurt.

Harddraverijvereniging, Stek en gemeente Lisse doen ook mee

Gemeente Lisse en Stek willen mensen graag aanmoedigen en ondersteunen in hun activiteiten voor Burendag. Daarom verdubbelen zij graag dit bedrag. Dit betekent dat u als inwoner van Lisse 1000,00 kan krijgen om uw buurt te verbeteren.

Ook de harddraverijvereniging nodigt u uit om goede ideeën voor een leukere buurt te verzinnen. Want een leukere buurt is een socialere en fijnere buurt. Als extra stimulans zal de harddraverijvereniging alle binnengekomen aanvragen beoordelen en mag de leukste aanvraag een activiteit voor de feestweek 2011 in hun buurt verzinnen. Deze activiteit wordt dan gezamenlijk gerealiseerd.

Hoe aanmelden?

Via de website www.burendag.nl/ kunt u het
aanvraagformulier downloaden. Aanmelden moet voor 17 september. Verder kan iedereen via de site advies krijgen. Heeft u toch nog vragen of kunt u hulp gebruiken bij het invullen van het vragenformulier? Dan kunt u terecht bij Eva Meijer van Stek, telefoon 0252 430500 of bij de Monique van der Weijden van gemeente Lisse, telefoon 0252 433249.