Gemeente Haaksbergen


Extra Monumentendag
08-09-2010 Extra Monumentendag
Voor inwoners die zich ná 1 september hebben opgegeven voor de Open Monumentendag op 11 september wordt er een extra dag ingelast. Vanwege het grote aantal aanmeldingen ziet de organisatie zich genoodzaakt nog een Monumentendag te organiseren. Deze vindt op 25 september plaats. De organisatie, de Monumentenraad en de Historische Kring, vraagt degenen die zich na 1 september opgaven niét naar de Monumentdag op 11 september te komen, maar naar die op 25 september.

De organisatie is verrast door de overweldigende belangstelling voor de Open Monumentendag. Maar liefst 600 mensen hebben zich er voor aangemeld. Om de dag gezellig en veilig te laten verlopen is besloten tot de extra Monumentendag. Deelnemers leggen de Open Monumentendag per fiets af. De route van veertien kilometer voert langs monumenten die iets vertellen over de opkomst van de textielindustrie. Het thema is `De 19e eeuw... van rust naar dynamiek'. Men kan op 11 september tussen 8.45 en 10.45 uur starten bij theeschenkerij Jordaan aan de Scholtenhagenweg 42. Gezien het grote aantal deelnemers zal de route deze keer niet onder begeleiding van een gids gefietst worden.

Deelnemers krijgen de informatie schriftelijk aangereikt. Over de invulling van de extra dag op 25 september worden de deelnemers nader geïnformeerd via de lokale media. De organisatie vraagt deelnemers zich op 11 september aan de volgende starttijden te houden:

+ Van 8.45 - 9.45 uur: deelnemers met achternaam A - L
+ Van 9.45 - 10.45 uur: deelnemers met achternaam M - Z