Gemeente Ede

Nieuwsberichten

woensdag, 8 september 2010

Burendag 2010

Door: afdeling Communicatie

Zaterdag 25 september is het weer `Burendag`. Deze landelijke dag wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds in samenwerking met Douwe Egberts. Met de Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.

Tijdens de Burendag kunt u samen met andere bewoners uw buurt nog leuker, beter of mooier maken. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke schoonmaakactie van de straat of een opknapbeurt voor de speeltuin. Maar ook een buurtbarbeque is een prima idee. Als het maar samen gebeurt, voor en door elkaar.

Via de speciale website www.burendag.nl kunt u de activiteit voor uw buurt aanmelden. Ook kunt u zich daar laten inspireren door ideeën van andere mensen. Om te helpen kunnen speciale Buurt Brainstorm teams door heel Nederland worden ingezet. Zo'n team kan helpen om - onder het genot van een lekker kopje koffie - tot ideeën te komen.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Burendag is een van de initiatieven van het Oranje Fonds en wordt voor de 5e keer georganiseerd. Vorig jaar bracht de Burendag meer dan 640.000 buren bij elkaar en werden meer dan 14.000 activiteiten ondernomen.

De gemeente ondersteunt de Burendag van harte. Wilt u meedoen met de Burendag, dan kunt u ook een beroep doen op de wijkcoördinator, die in uw wijk of dorp werkzaam is. Hij of zij kan u met raad en daad helpen bij de organisatie van de Burendag. Uw wijkcoördinator is bereikbaar via (0318) 68 09 11.