Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

8 september 2010

---

Proef Nieuw-West op Amuse

8 september 2010
Op zaterdag 25 september ruikt en smaakt de zuidoever van de Sloterplas naar Festival Amuse. Tijdens dit nieuwe culinaire evenement in Osdorp staan koken, lekker eten en ontmoeten centraal. Het festival is gratis toegankelijk en u kunt zelf meekoken, meebakken en vooral: mee-eten!

logo amuse rgb klein

Koekjes bakken, workshops, speed(d)eten en aanschuiven aan de mooiste dinertafel die u in tijden heeft gezien: zomaar een greep uit het smaakvolle programma van Festival Amuse. Heel speciaal is de workshop `Koken in de Volksbouwkeuken' waarbij u samen met de vrouwen met de Groene Vingers kookt in de mobiele keuken van Elmo Vermijs.

Programma

16.00 - 17.00 uur Wie bakt het lekkerste koekje van Nieuw-West? Proef koekjes uit tien verschillende culturen gemaakt door bewoners uit Nieuw-West. Oordeel samen met een deskundige jury welk koekje het meest in de smaak valt. Wilt u zelf meedoen aan deze competitie? Dat kan! Kijk onderaan de pagina hoe.

17.00 - 19.00 uur Workshops
Ervaren koks uit de buurt maken hun favoriete gerecht en nodigen het publiek uit om mee te helpen en te komen proeven. Er zijn drie workshops:

1. Koken in de 'Volksbouwkeuken'. Met de heerlijke ingrediënten uit hun eigen eetbare moestuin `De Groene Vaart' zullen de vrouwen met de Groene Vingers een kookworkshop verzorgen. Dit doen zij samen met ruimtelijk ontwerpster Henriette Waal in de mobiele `Volksbouwkeuken' van Elmo Vermijs.

2. Gritibanasoep maken. Een workshop traditionele Gritibana soep met een moderne twist verzorgd door Dora's Kitchen `anders koken'.
3. Kindertraktaties maken. Binnenkort een kinderverjaardag, maar nog geen traktaties? Geen probleem! De Zoete Appel biedt een vrolijke workshop traktaties maken. Gezond, verrassend en heel erg lekker!

17.00 - 19.00 uur Speed(d)eten
Ontdek de heerlijke wereldhapjes uit Nieuw-West. Laat u door ons culinair talent uit de buurt verleiden voor een mooi verhaal over eten en tradities en proef het lekkers dat wordt geserveerd.

19.00 - 21.00 uur Aan tafel!
Geniet samen met 99 buurtbewoners van onze wereldgerechten als bijzondere afsluiting van deze dag. Geef u snel op!

Mee-eten of meekoken?

Wilt u zelf koekjes bakken, een wereldhapje verzorgen voor het speed(d)eten, deelnemen aan een workshop of aanschuiven bij het diner? Meldt u zich dan aan via Erma van Maris: erma@bureaubarel.nl of 020 412 14 15.