Rijksuniversiteit Groningen

Nederlands

De Universiteitsbibliotheek is jarig!

Datum: 08 september 2010

De bibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen viert in 2010 haar 395-jarig bestaan. Een half jaar na de inwijding van de Hoogeschool van Stad en Lande op 23 augustus 1614 werd in 1615 ook een bibliotheek voor de Academie opgericht.

De Universiteitsbibliotheek viert haar verjaardag met een Open Dag, een Lustrumsymposium en een week met talloze publieksactiviteiten op alle bibliotheeklocaties.

De publieksactiviteiten zijn toegankelijk voor iedereen van binnen en buiten de RUG. Ze zijn vooral bedoeld om een unieke kijk achter de schermen van de bibliotheekorganisatie te geven. Sommige activiteiten zijn met opzet zeer kleinschalig: zo geeft de UB precies één persoon de gelegenheid `op ronde' te gaan met het busje van de afdeling expeditie. Verder kunnen geïnteresseerden meekijken over de schouder van een bibliotheekmedewerker bij het catalogiseren van een boek, of meewerken in het uitleenbureau. Elke dag is er een fietstocht langs alle bibliotheeklocaties en er zijn meerdere mogelijkheden om in de doorgaans gesloten magazijnen rond te kijken.

Helemaal uniek zijn de koffie- en theevisites die bezoekers kunnen afleggen bij directeur/bibliothecaris Marjolein Nieboer!

Programma Lustrumweek Bibliotheek


- Open Dag, zaterdag 25 september 2010, Universiteitsbibliotheek.
- Publieksactiviteiten, maandag 27 t/m donderdag 30 september 2010, alle bibliotheeklocaties.

- Symposium 'Panta Rhei! De toekomst van de academische bibliotheek', donderdag 30 september 2010, Universiteitsbibliotheek.

Informatie:
Het volledige programma te vinden op de website www.rug.nl/bibliotheek/lustrum
Ook is er een programmaboekje beschikbaar met een uitgebreide beschrijving van elke activiteit.

Meer informatie: Communicatieteam Bibliotheek RUG Frank den Hollander, tel. 050-363 5067
Gretha Landman, tel. 050-363 5032
E-mail: communicatie-bibliotheek@rug.nl

Laatst gewijzigd: 08 september 2010 15:09