The Iceman ontvangt eerste exemplaar boek over zelfgenezing

13/09/2010 15:36

Woodman & Co

UITNODIGING EN PERSBERICHT

IN AANWEZIGHEID VAN THE ICEMAN

DE INTRODUCTIE VAN HET BOEK:

'DE JONGEN DIE (VAN) SUIKERZIEKTE GENAS'

EEN ROMAN OVER ZELFGENEZING

25 SEPTEMBER VAN 20.00 TOT 21.30 UUR IN WET 'N WILD, ALPHEN AAN DEN RIJN

Op 25 september 2010 verschijnt De jongen die (van) suikerziekte genas van Franklin Leers. Een roman gebaseerd op feiten en ervaringen uit het leven van de schrijver. Leers introduceert zijn tweede boek samen met Wim Hof (1), bijgenaamd The Iceman, die het kouderecord in juli 2010 op zijn naam schreef op 1 uur, 44 minuten en 22 seconden.

Het boek De jongen die (van) suikerziekte genas (2) is een levensverhandeling met een diepere boodschap. Franklin, einde twintig, heeft zijn baan opgezegd om op reis te gaan. In India hoopt hij antwoord te vinden op de vraag hoe hij zijn leven kan veranderen. Het gaat hem om zingeving. In enkele bewogen dagen komen de thema's identiteit, bewustwording en het plaats geven van ziekte en verlies aan bod. De oorsprong voor de onderwerpkeuze ligt in het verlies van zijn kleine broertje en zijn eigen diabetes, op 15-jarige leeftijd bij hem vastgesteld.

In De jongen die (van) suikerziekte genas worden drie dagen vol intensieve, confronterende gesprekken afgewisseld met humor, ontspanning en ludieke ontmoetingen. Het is een soepel geschreven verhaal waarin, in relatie tot Franklins thema's, onder meer kwantumfysica, de theorie van de hele en halve cirkels en de kwispelmethode aan de orde komen. Een verhaal dat soms verbluffende inzichten biedt en steeds nieuwsgierig maakt naar het vervolg. De overtuiging van de hoofdpersoon is dat de essentie van diabetes type 1 wél te genezen is. Volgens de World Health Organization (WHO) zijn er op dit moment wereldwijd minstens 171 miljoen mensen met diabetes. Het WHO verwacht dat dit aantal in 2030 zal zijn verdubbeld.

Franklin Leers (1973) is schrijver, trainer en levenscoach. De jongen die (van) suikerziekte genas is zijn tweede boek. In 2006 verscheen De gedachte, een eenvoudig geschreven boek met een diepere betekenis over persoonlijke ontwikkeling en levenswijsheid. Met De jongen die (van) suikerziekte genas heeft Leers een openhartig persoonlijk en optimistisch boek geschreven.

Einde persbericht

(1) (BRON NOS 26 MEI 2010) Volgens twee onderzoekers van de Sint Radboud in Nijmegen is het medisch gezien onmogelijk wat WIM HOF, bijgenaamd The Iceman kan. Tijdens de try-out voor een koudebeproeving maten zij de lichaamsreacties van Hof. De lichaams-temperatuur van The Iceman bleef constant op 37 graden Celsius, terwijl hij in het ijs zat. Ook bleven zijn hartslag laag en zijn bloeddruk normaal. Hun conclusie: wat Hof kan, kan niet. Het lijkt er volgens de onderzoekers op dat Hof zijn autonome zenuwstelsel met zijn geest kan beïnvloeden, waardoor hij extra warmte kan produceren zonder dat zijn bloeddruk en hartslag stijgen. "Hof kan kennelijk zijn kachel wel drie keer zo hoog opstoken. Hij rilt en bibbert ook niet, wat het lichaam normaal gesproken doet om warm te worden. We begrijpen niet hoe dat kan", aldus een van de onderzoekers, hoogleraar fysiologie Maria Hopman." De onderzoekers zijn zo geïntrigeerd door de uitkomsten van hun meting, dat ze zo snel mogelijk meer wetenschappelijk onderzoek gaan doen met Hof. Zo gaan ze in juni zijn bloed uitgebreid onderzoeken, om uit te vinden hoe hij de weerstand van zijn bloedvaten kan variëren. Dat is normaal geen bestuurbaar mechanisme. Verder gaat een groep van tien mensen onder leiding van Hof proberen om hun geest op dezelfde manier te beïnvloeden. Hof wil graag meewerken aan het onderzoek. "Het gaat mij niet om de ijscapriolen. Ik wil de mensheid helpen. We kunnen veel meer met ons immuunsysteem. Dat is belangrijk voor allerlei ziektes." Hij benadrukt dat hij het net zo koud zou hebben als iedereen, als hij zich niet zo goed zou kunnen concentreren. Het Nijmeegse onderzoek is de eerste wetenschap-pelijke poging om vast te stellen in hoeverre iemand bewust kou kan weerstaan.

(2) Verschijningsdatum 25 september 2010, ISBN 9789078286028, hardcover 320 pagina's. Uitgeverij ESPAVO, www.FranklinLeers.nl





http://www.franklinleers.nl