VSK en RAAK bundelen krachten in de strijd tegen kindermishandeling

16/09/2010 13:08

Vereniging tegen Seksuele Kindermishandeling

Op 25 september, tijdens de Dag tegen geweld, ondertekenen de Vereniging tegen Seksuele Kindermishandeling binnen gezin, familie en andere vertrouwensrelaties (VSK) en de Reflectie- en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling (RAAK) een convenant. Met dit convenant willen zij hun krachten bundelen voor de bestrijding van kindermishandeling en de emancipatie van slachtoffers.

Doel is om binnen vijf jaar de Nederlandse Federatie Aanpak Kindermishandeling op te richten, waarin alle Nederlandse organisaties vertegenwoordigd zijn die zich met opvoeding en/of de aanpak van kindermishandeling bezig houden. Gezamenlijk optreden zal een extra impuls geven aan de inspanningen om kindermishandeling te voorkomen en slachtoffers een stem te geven.

Dag tegen geweld

De VSK organiseert de Dag tegen geweld jaarlijks op de laatste zaterdag van september. Met deze dag wil de VSK een krachtig signaal afgeven aan de samenleving. Het gaat om getuigen in het openbaar, als antwoord op het geheim van geweld binnen gezin, familie en andere vertrouwensrelaties. De VSK wil hiermee een bijdrage leveren aan de maatschappelijke erkenning van geweld tegen kinderen en de noodzaak om daar stelling tegen te blijven nemen.

De VSK nodigt lotgenoten, hun familieleden, vrienden, en kennissen, belangenorganisaties, zelfhulpgroepen en andere betrokkenen van harte uit om op deze dag aanwezig te zijn.





http://www.vsknederland.nl