Provincie Overijssel

25 september gratis met de bus en trein in Overijssel

17 september 2010

Op zaterdag 25 september 2010 kunnen reizigers in heel Overijssel gratis reizen met de bus en de trein. Deze dag wordt door de provincie Overijssel en Regio Twente in samenwerking met de vervoerders georganiseerd. Alle bussen in Overijssel zijn op deze dag vrij toegankelijk. Voor de treinlijnen gaat het om de verbindingen: Zwolle-Kampen, Zwolle-Emmen, Almelo-Marienberg en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal.

Met deze gratis OV-dag willen de provincie Overijssel en de Regio Twente de Overijsselaars zelf het gemak van het openbaar vervoer laten ervaren. In Enschede, Hengelo, Almelo, Deventer en Zwolle kan men bovendien bij de informatiestands alle vragen stellen over de OV-chipkaart en kan deze meteen gratis worden aangevraagd (op=op). De informatiestand in Zwolle staat op de Grote Markt in Deventer kunnen geĂŻnteresseerden terecht op De Waag.

Voor veel mensen is de bus of de trein onbekend en daarmee onbemind. Terwijl er veel vernieuwingen in het openbaar vervoer zijn doorgevoerd om de kwaliteit en het reisgemak te vergroten. Hierbij gaat het onder andere om meer en betere dynamische reisinformatie, nieuwe voertuigen en verhoogde bushaltes. Ervaar het nu zelf en neem de bus of de trein voor een dagje winkelen, een familiebezoek of een dagje uit.

Kijk voor meer informatie op http://www.ervaarhetov.nl/.