Gemeente Doetinchem

Dag Herdenken Geweldslachtoffers

Persbericht, 15 september 2010

Hare Majesteit Koningin Beatrix is eregast op de Dag Herdenken Geweldslachtoffers op zaterdag 25 september 2010 in Doetinchem. Op deze dag wordt stilgestaan bij de ruim 200 doden die jaarlijks in Nederland zijn te betreuren door moord of doodslag.

Deze dag omvat een besloten ochtendprogramma en openbaar middagprogramma. Het ochtendprogramma wordt gehouden in het Metzo College aan de Maria Montesoristraat 5, 7008 CA Doetinchem. Een van de sprekers is demissionair minister van justitie dr. E.H.M. Hirsch Ballin.

Het openbare middagprogramma begint rond 12.00 uur met een tocht door de binnenstad met een namenlint, gedragen door nabestaanden, genodigden en vrijwilligers. Het lint, dat ieder jaar langer wordt, vermeldt de namen van 233 slachtoffers. De tocht is bedoeld om de slachtoffers te herdenken, maar ook om aandacht te vragen voor zinloos geweld.

Vanaf 13.30 uur komen de eerste linten aan op het Marktplein. Daar volgt het middagprogramma. Om 15.00 uur wordt het middagprogramma afgesloten met een wandeling naar het Mark Tennantplantsoen waar een gedenksteen onthult zal worden.

Voor meer informatie over de dag kunt u kijken op www.dagherdenkengeweldslachtoffers.nl

Persberichten