Universiteit Twente

Introductie voor internationale studenten Enschede

Een dag vol poffertjes, fietsles, klompendansen en Delfts blauw

20 september 2010

Op zaterdag 25 september organiseren de Universiteit Twente, de faculteit ITC en Saxion een introductiedag voor internationale studenten: `International Students Meet Enschede 2010'. Tijdens de dag leren ongeveer 500 nieuwe internationale studenten van de onderwijsinstellingen elkaar, Enschede en de Nederlandse cultuur beter kennen. De studenten kunnen onder andere leren fietsen en maken kennis met typisch Nederlandse zaken als poffertjes, klompendansen en Delfts blauw.

Dit jaar vindt de introductiedag voor internationale studenten in Enschede (International Students Meet Enschede) voor de derde keer plaats. De dag wordt georganiseerd door de Universiteit Twente, de faculteit ITC en Saxion en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Enschede. Ongeveer 500 internationale studenten krijgen een gevarieerd programma voorgeschoteld dat er voor moet zorgen dat ze zich binnen korte tijd beter thuis voelen in hun nieuwe omgeving. Marijke van Hees, wethouder van Enschede, opent het evenement.

Programma
Tijdens de dag, die plaatsvindt in en om Saxion, staan workshops over Nederlandse gewoontes en verkeersregels op het programma en kunnen de studenten kennismaken met onder andere de verschillende studentenverenigingen en de Politie Twente. Verder worden er typisch Nederlandse activiteiten georganiseerd zoals klompendansen, poffertjes en stroopwafels proeven, een Oudhollandse kledingshow en een Delfts Blauwe act. Als afsluiting van de dag is er een diner, een feestband en een salsaworkshop.

International Students Meet Twente
Impressie van International Students Meet Enschede van afgelopen jaar