Gemeente Zwolle

Gratis met trein en bus op 25 september

Reizigers kunnen zaterdag 25 september 2010 in heel Overijssel gratis reizen met de bus en de trein. Alle bussen in Overijssel, dus ook de stadslijnen in Zwolle, zijn op deze dag vrij toegankelijk. Bij de spoorlijnen gaat het onder meer om de verbindingen Zwolle-Kampen en Zwolle-Emmen. De NS-lijnen zijn uitgesloten van deze actie, waarvan de provincie Overijssel één van de initiatiefnemers is.

Met deze gratis OV-dag wil de provincie inwoners van Overijssel het gemak van het openbaar vervoer laten ervaren. In Zwolle kunnen belangstellenden bovendien bij een informatiestand op de Grote Markt vragen stellen over de OV-chipkaart. Ze kunnen deze hier ook meteen gratis aanvragen (op=op).

Reisgemakt

Overijssel houdt de actie, omdat voor veel mensen de bus of de trein onbekend en daarmee onbemind is. In het openbaar vervoer zijn veel verbeteringen doorgevoerd om de kwaliteit en het reisgemak te vergroten. Hierbij gaat het onder andere om meer en betere dynamische reisinformatie, nieuwe voertuigen en verhoogde bushaltes.
* Meer informatie: ervaarhetov.nl.