Gemeente Deurne


Campagne: Brandweervrijwilliger ben je altijd!

Brandweer campagne

Brandweervrijwilligers gaan zelf de straat op om nieuwe leden te werven De brandweer Deurne is op zoek naar nieuwe leden van de vrijwillige brandweer. Daarom gaan de huidige vrijwilligers op zaterdag 25 september de straat op om nieuwe leden te werven.

In een straal van 2,5 km rondom de kazernes in Deurne en Neerkant gaan ze een flyer met deurhanger verspreiden bij mannen en vrouwen tussen de 18 en 40 jaar. In de campagne worden mensen opgeroepen om zich aan te melden als vrijwilliger.

Wil je meer weten of heb je interesse om lid te worden van de vrijwillige brandweer? Kom dan op 7 oktober naar de informatieavond van Brandweer Deurne - Neerkant, aanvang 19.30 uur op de kazerne in Deurne, Antoon Coolenlaan 2 in Deurne.

Bij de vrijwillige brandweer?
Wil je brandweerman of -vrouw worden, dan zijn er een aantal dingen belangrijk:

- Je bent tussen de 18 en 40 jaar;

- Je werkt in Deurne of Neerkant;

- Je woont binnen 2,5 km van de kazerne Deurne of Neerkant;
- Je bent sportief en hebt een goede lichamelijke conditie;
- Je directe omgeving steunt je in je keuze om brandweervrijwilliger te worden;

- Je bent sociaal, kunt werken in een team en je wilt iets doen voor de maatschappij.

De campagne voor nieuwe vrijwilligers beperkt zich tot de omwonenden van de twee brandweerkazernes binnen een straal van 2,5 km. Mensen die verder weg wonen, kunnen niet snel genoeg op de brandweerkazerne zijn als ze opgeroepen worden.

Van groot belang
Het is voor iedereen enorm belangrijk dat het Deurnese brandweerkorps op sterkte is én blijft! Een korps dat krachtig en snel kan handelen, omdat het bekwaam en kundig is en beschikt over de juiste mensen. Brandweervrijwilligers vervullen een waardevolle rol in de Deurnese gemeenschap en krijgen daar tegelijkertijd ook de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in dit bijzondere vak.

Wat houdt de vrijwillige brandweer precies in?
Bij de brandweer kom je te werken in een hecht team, dit zorgt voor goede samenwerking en vertrouwen tijdens het werk, maar ook voor gezelligheid ná het werk. Daarnaast wordt je professioneel opgeleid via trainingen en opleidingen, gericht op de praktijk. Mogelijk kun je je zelfs specialiseren tot chauffeur of bevelvoerder. Iedere dinsdagavond oefent de brandweer binnen het eigen werkgebied.

Bij wie kunt u terecht met uw vragen?
Mocht u meer willen weten, neemt u dan gerust contact op met korpscoördinator Francois Peeters op telefoonnummer 0493- 38 77 40. Het brandweerkorps Deurne hoopt op veel positieve reacties, zodat zij het brandweerkorps op volle sterkte kunnen houden.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l | Proclaimer / Disclaimers