Gemeente Kaag en Braassem

Roadshow Het Nieuwe Rijden op 25 september in Roelofarendsveen Het nieuwe rijden

Op 25 september is op het parkeerterrein aan het Sportpad Alkemade Oost de roadshow Het Nieuwe Rijden in de regio. Naast het aanpassen van de rijstijl is de bandenspanning ook een belangrijk onderdeel van Het Nieuwe Rijden. U kunt gratis de bandenspanning laten meten en bijvullen. Ook ontvangt u speciale ventielen die aangeven of de autobanden nog op spanning zijn. De roadshow begint om 9.30 en duurt tot 17.00 uur.

Wegens succes van de eerdere roadshow Het Nieuwe Rijden in de regio, herhaalt de Milieudienst West-Holland dit najaar deze actie. Na Voorhout en Voorschoten staat de roadshow op 25 september in Roelofarendsveen.

Het Nieuwe Rijden is een moderne en veilige rijstijl, waarmee minder brandstof wordt verbruikt. Dit bespaart kosten en is ook nog eens goed voor het milieu. Door de tips van Het Nieuwe Rijden toe te passen, bespaart u al snel 10% brandstof. Denk bijvoorbeeld aan op tijd opschakelen, regelmatige controle van de bandenspanning en de auto laten uitrollen in de versnelling als u snelheid moet minderen. De tips vindt u op www.hetnieuwerijden.nl.

Met de juiste bandenspanning verbruikt u minder brandstof, rijdt u veiliger en slijten uw banden minder. In Nederland rijdt meer dan de helft van de automobilisten met te zachte banden.

De campagne Het Nieuwe Rijden voor chauffeurs komt voort uit de Actieprogrammaâs Luchtkwaliteit in de regioâs Midden-Holland en Holland Rijnland en wordt uitgevoerd door Milieudienst West-Holland. Â