Gemeente Alkmaar


Ook in Oudorp opent een Centrum voor Jeugd & Gezin

Alkmaar, 20 september 2010

Zaterdag 25 september 2010 opent wethouder Gert-Jan Leerink om 13.30 uur een derde Centrum voor Jeugd & Gezin (CJG) in Alkmaar. Dit keer is het centrum aan de Merwedestraat in Oudorp aan de beurt. Het CJG is een plek in de wijk waar opvoeders van kinderen tot 19 jaar terechtkunnen met alle vragen die zij hebben over gezondheid, opvoeding en ontwikkeling van het kind.

Alles over opvoeden, opgroeien en gezondheid op één locatie bij u in de buurt!
De organisaties (verloskundigenpraktijken, kraambureaus, jeugdgezondheidszorg, welzijnsorganisatie Kern 8 en bureau jeugdzorg) die zich bezig houden met kinderen, jeugdigen en hun ouders gaan in een Centrum voor Jeugd en Gezin onder regie van de Gemeente Alkmaar intensiever samenwerken en hun werkzaamheden zo onderling afstemmen dat zij bijdragen aan een zo optimaal mogelijke gezonde en evenwichtige ontwikkeling van alle Alkmaarse kinderen en jeugdigen. Daarmee bevorderen zij de maatschappelijke ontwikkeling van kinderen en voorkomen ze dat kinderen tussen de wal en het schip vallen.

Eén kind, één plan
"We weten allemaal dat het opvoeden van kinderen een hele klus is", aldus Gert-Jan Leerink, wethouder Jeugd. "Als er dan eens een moment komt dat je hulp nodig hebt, dan moet je die ook meteen kunnen krijgen. Vaak vraag je pas hulp op het moment dat het echt nodig is of eigenlijk al te laat. Daarom is er nu één plek, zodat je meteen bij de juiste instantie kunt aankloppen. Het streven is: één kind, één plan. Dus één aanspreekpunt waar het kind en de opvoeders terecht kunnen en één plan met gerichte hulp per kind."

Feestelijke opening
Het CJG op de Merwedestraat wordt zaterdag 25 september 2010 om 13.30 uur geopend door wethouder Gert-Jan Leerink. Deze opening is op de dag van de landelijke burendag.