Grootste Vlieger van Europa komt naar Scheveningen.

20/09/2010 16:28

Stichting Scheveningen Bad

Het Internationale Mascotte Vliegerfestival is het langstlopende, nog bestaande evenement in de Badplaats Scheveningen. Het wordt op zaterdag 25 en zondag 26 september a.s. voor de 32e keer georganiseerd. Ieder jaar komen er tienduizenden bezoekers naar dit grootste vliegerfestival van Nederland kijken. De ca. 350 vliegeraars, die uit de hele wereld komen, zullen de lucht boven het geel gouden strand van Scheveningen van kleuren voorzien.

Grootste Vlieger van Europa.

Trekpleister is ongetwijfeld de Megabyte, een vlieger met een lengte van ca. 100 meter, die door minimaal 7 mensen zal worden opgelaten, verankerd aan een bulldozer. De vlieger is gebouwd door de Nieuw Zeelander Peter Llyn, die zelf ook aanwezig zal zijn op het strand van Scheveningen met de grote Haagse Ooievaar. De Megabyte heeft de afmeting van 25m breed tot ruim 100m lengte en een gewicht van 187 kg. Er is meer dan 2000m2 stof in de vlieger verwerkt. Het is de grootste vlieger van Europa en heeft als bijnaam: Het Grootste Vliegende Monster ter Wereld.

Vliegersport.

Vliegeren kent ook sportdisciplines. Dat zijn de zogenaamde Sport Kite wedstrijden,oftewel Stuntvliegeren, waarbij de deelnemers o.a. een kuhr op muziek in de lucht uitvoeren. Soms solo, soms met meerdere vliegers tegelijk. Dit jaar komt o.a. het beroemde Franse team de Red Bull Kite Force naar Scheveningen en ook het Engelse Flying Squad. Tevens wordt de finale van het Nederlands Kampioenschap Stuntvliegeren 2010 gevlogen.

Andere bijzondere vliegerdemonstraties zijn die met Historische vliegers, met Cartoon vliegers ( o.a. de Looney Tunes, de Simpsons en de vliegende Smurfen) en met Aziatische vliegers ( o.a. uit Bali en Japan). De deelnemers aan het 32e Mascotte Vliegerfestival Scheveningen komen uit Colombia (Z-Amerika), Nieuw Zeeland, Autralie, Japan, Bali, USA en uit de meeste Europese landen. De vliegertijden zijn zowel op zaterdag 25 als op zondag 26 september tussen 12.00-17.00u.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.vliegerfeestscheveningen.nl