Gemeente Oldambt


Oost-Groningse gemeenten presenteren zich op Ostfrieslandschau in Leer

Ost Groningen näher als man denkt!

Onder dit motto presenteren zeven Groninger gemeenten zich op de Ostfrieslandschau 2010 in Leer. Deze consumentenbeurs vindt plaats van zaterdag 25 september t/m zondag 3 oktober a.s. Door deel te nemen aan de 33^ste editie van de Ostfrieslandschau brengen de zeven Oost-Groningse gemeenten hun gebied - Oldambt, Westerwolde en de Veenkoloniën - prominent onder de aandacht van onze Oosterburen. De Ostfrieslandschau trekt gemiddeld 120.000 bezoekers.

Gemeentelijke presentatie

De gemeenten Bellingwedde, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde presenteren zich in een ruime stand van bijna negentig m². Deze gezamenlijke presentatie op de Ostfrieslandschau dient ertoe te leiden dat meer Duitsers de weg naar het prachtige Oost-Groningen weten te vinden. De veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van de drie Oost-Groningse subregio's op velerlei gebied zullen in de stand tot uitdrukking komen. Daarbij staan de toeristisch-recreatieve mogelijkheden centraal. Speerpunten zijn de landschappelijke diversiteit in relatie tot ondermeer fietsen en wandelen, de watersportmogelijkheden in brede zin, cultuur & kunst en cultuurhistorie, musea en winkelen.

Meer dan 350 stands

Naast de stand van de zeven Oost-Groningse gemeenten, zijn er tijdens deze tien dagen durende beurs meer dan 350 stands te bezoeken van de meest uiteenlopende bedrijven, instellingen en overheden. Daaronder die van de Emszeitung, de stad Papenburg, de Landkreis Leer en het Eems Dollard Business Forum (EDBF).Tijdens deze 33^ste Ostfrieslandschau zullen de vele bezoekers ongetwijfeld een goede en verrassende indruk krijgen van de vele mogelijkheden die Oldambt, Westerwolde en de Veenkoloniën te bieden hebben. Dit alles onder het motto `Ost Groningen näher als men denkt'!

Openingstijden

Wilt u ook een kijkje komen nemen op de Ostfrieslandschau? De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt EUR 5,00 voor volwassenen. Senioren (65+) betalen EUR 4,00. Voor kinderen tot 15 jaar is de toegang gratis.

Meer informatie

Voor meer informatie over de presentatie van de Oost-Groningse gemeenten tijdens de Ostfrieslandschau kunt u contact opnemen met de heer Hemmo Philbert, tel. 0597 48 24 53, e-mail: hemmo.philbert@gemeente-oldambt.nl

20 september 2010