Gemeente Sneek


noorderhoek

Buurtmarkt in de Noorderhoek

De wijk Noorderhoek is een geweldig stadsdeel van Sneek. Een wijk waar bewoners zo lang mogelijk van willen genieten! Genieten op het gebied van wonen maar ook op het gebied van activiteiten en zorg. Om dit voor alle inwoners van de wijk mogelijk te maken is het project Samen in Noorderhoek in het leven geroepen. En we hebben nieuws!

25 september buurtmarkt in de Noorderhoek

Op zaterdag 25 september vindt er van 10.30 uur tot 15.30 uur een buurtmarkt plaats in de wijk Noorderhoek aan de Harmen Sytstrastraat ter hoogte van het wijkgebouw. De buurtmarkt is een initiatief van het project Samen in de Noorderhoek i.s.m. met het wijkplatform en de wijkvereniging.

De markt bestaat uit ruim 30 plaatsen/kramen waar vooral de bewoners uit de wijk hun 2e hands waren en zelfgemaakte spullen aan de man brengen. Daarnaast kunnen kinderen maar ook volwassenen hun kunsten vertonen of activiteiten organiseren als koekhappen, muziek maken enzovoort. Verder bemannen een aantal instellingen die in de wijk actief zijn een kraam waar zij de bezoeker van informatie voorzien. Het project "Samen in de Noorderhoek" presenteert zijn activiteiten deze dag aan de Noorderhoekers. Naast al deze gezellige marktactiviteiten is er voor de kinderen een springkussen, een Panna voetbalkooi en kunnen de kleine kinderen worden geschminkt.

Maar dit is nog niet alles! Er wordt een ballonnenwedstrijd gehouden waarbij ruim 250 ballonnen worden opgelaten. Voor degene van wie de ballon het verst komt zijn er leuke geldprijzen beschikbaar. Wout Zijlstra, de sterkste man van Friesland, zal zijn opwachting maken en een aantal sterke staaltjes laten zien. Tot slot is er het draaiend rad waar veel prijzen te verdienen zijn die dag.

Voor een hapje en een drankje kunt u tijdens de markt terecht op het tijdelijke buurtterras verzorgd door wijkvereniging de Noorderhoek.

Voor iedereen is er wel wat wils op de markt!

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen, zaterdag 25 september van 10.30 uur en 15.30 uur op de Buurtmarkt in de Noorderhoek.

Achtergrondinformatie

Het project Samen in de Noorderhoek is een samenwerking tussen vier organisaties: de gemeente Sneek, Zorggroep Tellens, Woningstichting de Wieren en Stichting Timpaan Welzijn. Deze vier partijen hebben samen met Wijkvereniging De Noorderhoek en Wijkplatform De Noorderhoek een convenant ondertekend waarin zij de samenwerking vastleggen. Aan de slag!

Samen in de Noorderhoek gaat ervoor zorgen dat het leven in de wijk nog aantrekkelijker wordt. Zo zijn er voor oudere bewoners een nieuw woonzorgcentrum en aantrekkelijke appartementen gebouwd. Ook bundelen we alle activiteiten in de wijk en organiseren we gezellige nieuwe. We zorgen voor handige diensten zoals bijvoorbeeld een maaltijdservice of klussendienst. En een prachtige internetsite en kabelkrant zorgen ervoor dat iedereen op de hoogte is van het allerlaatste nieuws van de Noorderhoek. Al deze punten worden uitgewerkt in de drie deelprojecten: Samen Doen, Samen Praten en Samen Spel.

Kijk voor meer informatie op www.noorderhoek.nl