Portaal

Portaal start nieuwbouw in Deltakwartier

Op zaterdag 25 september 2010 start Portaal met de bouw van de eerste woningen in Deltakwartier. Op de hoek van de Volkerakstraat en de Grevelingenstraat komen 9 eengezinswoningen en 32 appartementen voor de verhuur. De eengezinswoningen worden voor de zomer 2011 opgeleverd, de appartementen in het najaar. Naar verwachting is Deltakwartier klaar in 2016. Er komen in totaal een kleine 700 nieuwe eengezinswoningen en appartementen.

Speelschip
Om de start van de bouw te vieren biedt Portaal een speelschip aan de wijk aan. Dit schip zal de komende jaren door Deltakwartier varen en uiteindelijk afmeren in een veilige haven. Zo kunnen kinderen ook tijdens de sloop en nieuwbouw lekker ravotten. Om 13.30 uur dopen Marco de Wilde van Portaal en wethouder Margreet van Gastel dit schip en heffen zij, samen met buurtbewoners, het glas op een behouden vaart.

Zicht op Deltakwartier
Aansluitend zijn belangstellenden van harte welkom in Presikhaven, direct om de hoek, waar zij tussen twee en half vijf kunnen kijken naar ondermeer de woningplattegronden en de plannen voor de openbare ruimte. Daarbij worden zij ook van harte uitgenodigd om hun mening en ideeën te delen, zodat samen gewerkt kan worden aan een (nog) betere wijk.

Meer informatie is te vinden op www.deltakwartier.nl