Politie Limburg-Zuid

FlikkenDag Maastricht 'live' op L1-tv en Boeitmedat.nl

FlikkenDag Maastricht wordt komende zaterdag tussen 14.30 en 16.00 uur 'live' uitgezonden op L1 en is voor internetkijkers tegelijkertijd te volgen op Boeitmedat.nl. Een integrale herhaling is van 16.00 tot 17.30 uur te zien op de regionale zender en komende zondag is op L1-tv diverse malen een compilatie van FlikkenDag Maastricht. De presentatie is in handen van Maarten Bonnemaijers en Aimee Charlier. Maastricht staat zaterdag in het teken van de hulpverlenende organisaties en de hoofdrolspelers uit de serie Flikken Maastricht. Regionale en internationale hulp- en veiligheidsdiensten geven acte de présence op o.a. de Markt, het Vrijthof en de Maasboulevard. Jong èn oud kunnen tijdens deze dag kennis maken met het werk van de politie, brandweer, ambulancedienst en Koninklijke Marechaussee. Flikkendag krijgt zelfs een Europees tintje, want ook hulpverleners uit zowel België en Duitsland zullen hierbij aanwezig zijn. Naast de vele demonstraties, spectaculaire presentaties, unieke activiteiten én het avontuurlijke Flikken Maastricht spel kunnen de fans natuurlijk ook de cast van Flikken Maastricht bewonderen. Kortom, het wordt een dag vol âFlikkenactieâ met rondvliegende helikopters, snuffelende speurhonden, duikers en razende speedboten.

Adembenemende acties

Vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur kan men kijken naar de adembenemende acties van de regionale hulpdiensten of zelf deelnemen aan een van de talrijke randactiviteiten. Zo wordt het Vrijthof omgedoopt tot politieplein, waar de Politie Limburg-Zuid en de Koninklijke Marechaussee met collega's uit België en Duitsland doorlopend demonstraties en presentaties geven met o.a. diensthonden, Mobiele Eenheid, het Biketeam en YPR Rupsvoertuigen. Voor iedereen die altijd al eens een brandweerslang heeft willen hanteren, staat Brandweer Zuid-Limburg (samen met de ambulancedienst GGD /GHOR) paraat op de (Vis)Markt. Bij de Onze Lieve Vrouwewal/De Boompjes zijn de politiepaarden- en honden én de landingsplek van de politiehelikopter te vinden. Op de Maas zorgen o.a. de boten van Politie Limburg-Zuid, Korps Landelijke Politie Diensten, Politie Keulen, de Reddingsbrigade, Rijkswaterstaat, de Groene Brigade en de waterskiteams Maastricht voor de nodige wateractie en diverse gratis rondvaarten.

Hoofdrolspelers

De hoofdrolspelers uit de populaire tv-serie worden tussen kwart voor één en één uur over de Maas, vergezeld door een 'armada' van boten, naar de aanlegsteigers van Stiphout ter hoogte van de Kesselskade gebracht, om vervolgens met scooters naar het Vrijthof te gaan. Daar kunnen fans van de tv-serie hun helden toejuichen op het moment dat ze de kiosk bestijgen.

De uitzending van FlikkenDag Maastricht komt tot stand door samenwerking tussen de regionale zender L1 en Boeitmedat.nl, de website van de op jongeren gerichte campagne aangaande geweld en agressie tegen hulp- en dienstverleners.

22-09-2010, Maastricht