Gemeente Valkenswaard

Nieuwsberichten - Definitief programma Special Olympics Valkenswaard

Definitief programma Special Olympics Valkenswaard

Logo Special Olympics

Aanstaande zaterdag, 25 september, is het zover: De Special Olympics Regionale Spelen (SORS) 2010 voor de regio Noord Brabant/Zeeland vinden plaats in de gemeente Valkenswaard! De Special Olympics zijn bedoeld voor sporters (vanaf 8 jaar) met een verstandelijke handicap. Belangstellenden zijn van harte welkom bij dit bijzondere evenement. De toegang is gratis.

Zes wedstrijd- en twee demonstratiesporten
Op 25 september komen deelnemers uit in de volgende takken van sport: atletiek, hockey, tennis, voetbal, zwemmen en wielrennen. De eerder aangekondigde basketbal- en judowedstrijden gaan helaas niet door vanwege onvoldoende inschrijvingen. Wel is tijdens de voorbereidingen het wielrennen toegevoegd. Nu telt het wedstrijdprogramma dus in totaal zes takken van sport.

Daarnaast kunnen mensen uit de doelgroep gratis deelnemen aan twee demonstratiesporten; skeeleren en tafeltennis. Hiervoor kunnen belangstellenden zich op de dag zelf aanmelden.

Locaties
De officiële openings- en sluitingsceremonie van de SORS vinden plaats op de atletiekbaan van sportpark Den Dries aan de Pastoor Heerkensdreef 8 in Valkenswaard.

De wedstrijdonderdelen atletiek, hockey, tennis, voetbal en zwemmen vinden plaats op de binnen- en buitenaccommodaties van sportpark Den Dries. Het wielrennen is op de wielerbaan aan de Mgr. Smetsstraat 45 (nabij Eurocircuit). Voor het skeeleren kunnen belangstellenden terecht op sportpark Den Dries. Het tafeltennis is in de sporthal aan de Hertog Hendrikstraat (tegenover het sportpark)

Programma op hoofdlijnen
Het programma op hoofdlijnen van de SORS ziet er op 25 september als volgt uit:

10.00 uur
Officiële openingsceremonie op de atletiekbaan van AVV, sportpark Den Dries, Pastoor Heerkensdreef 8. Met een parade van de sporters, het hijsen van de vlaggen, het ontsteken van de Special Olympics vlam en nog meer.

11.00 uur
Start van het ochtendsportprogramma

12.30 uur
(lunch)Pauze - dit kan per sport verschillend zijn

13.30 uur
Start middagsport- en randprogramma

16.30 uur
Officiële sluitingsceremonie Special Olympics op de atletiekbaan

17.00 uur
Einde Special Olympics

De prijsuitreikingen vinden plaats per sportonderdeel op de diverse locaties.

Randprogramma
De sportactiviteiten worden omlijst door een cultureel randprogramma. De openingsceremonie wordt muzikaal opgeluisterd door Harmonie De Dommelecho uit Dommelen. Straattheatergroep Serpentine Entertainment zal zich bij de opening en door de dag heen op alle locaties laten zien en horen.

Verder treedt rond 13.00 uur Dansgroep The Friday Night Specials op op het podium bij de atletiekbaan. Deze dansgroep bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. De muzikale omlijsting bij het zwembad wordt verzorgd door DJ S-Jam en de muziek bij het skeeleren komt van Dukino's Business Events.

Ten slotte zal de bekende Valkenswaardse zanger Coen van Och acte de présence geven bij de officiële sluitingsceremonie om 16.30 uur.

Organisatie
De organisatie van de SORS is in handen van de gemeente Valkenswaard, de Sportraad Valkenswaard en het Platform Gehandicapten Valkenswaard. Zij worden ondersteund door Special Olympics Nederland (onderdeel van Gehandicaptensport Nederland) en een aantal plaatselijke sportverenigingen, te weten: Atletiekvereniging AVV, Hockeyvereniging HOD, Tafeltennisvereniging Valkenswaard (TTV), Tennisclub VLTC Falcones, voetbalclub SV Valkenswaard, Zwemverenigingen De Watervrienden en Tempo, Tour- en Wielerclub De Kempen, Valkenswaardse Rugbyclub The Vets en vele vrijwilligers.

Meer informatie
Zie voor meer informatie over de Special Olympics deze websites: kies op openingspagina: Leven in Valkenswaard> Sport > Special Olympics, www.specialolympics.nl en ook www.torchrun.nl.

Download hier de flyer en het programmaboekje van de Special Olympics.