Gemeente Almere

Opening moestuinen tijden Burendag

25-09-2010 | Start: 14:00 | Eind: 18:00

A.s. zaterdag 25 september is het Burendag in Nederland. In de Oostvaardersbuurt in Almere worden, geheel in stijl bij deze dag, de moestuintjes op het buurtplein van Basisschool de Egelantier geopend. Het project is door een bijzondere samenwerking met de basisschool Egelantier, de buurt en Ymere tot stand gekomen.

Moestuinen
In totaal zijn er acht moestuintjes. Hiervan zijn er vier bestemd voor huurders van Ymere, drie voor ouders van kinderen van basisschool de Egelantier en één tuin wordt gebruikt als schooltuin door de school zelf. Onder begeleiding van Mostafa El Filali van het Amsterdams Steunpunt Wonen zijn de tuinders in juni al van start gegaan met het verbouwen van groenten. Het Amsterdams Steunpunt Wonen heeft in Amsterdam al meerdere moestuinprojecten in samenwerking met Ymere opgezet.

Reden voor nog meer feest
Tegelijkertijd vinden er op het schoolterrein van basisschool de Egelantier nog tal van andere activiteiten plaats. Waaronder de officiële opening van het vernieuwde buurtplein. Een plein dat ook buiten schooltijd en niet alleen door kinderen, maar ook door volwassenen wordt gebruikt. Met het starten van het moestuinenproject slaan we dus meerdere vliegen in één klap.

Ontmoeting en groen
Ymere intitieert en ondersteunt veel groenprojecten. Moestuinenprojecten zijn op dit moment erg in opkomst. Moestuinen brengen gezelligheid en groen in de buurt. Het blijkt een ideaal middel om buurtbewoners op een ongedwongen wijze met elkaar in contact te brengen. Daarnaast draagt het werken in de buitenlucht en het verbouwen en eten van onbespoten groenten ook nog eens bij aan de gezondheid.