Rijksoverheid


Minister-president Balkenende bezoekt New York

Nieuwsbericht | 24-09-2010

Tijdens zijn bezoek aan New York heeft minister-president Balkenende verschillende toespraken gehouden. Op 25 september spreekt hij bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Op 22 september 2010 sprak minister-president Balkenende de deelnemers van de Millennium Development Goals (MDG)-top toe. Daarin richtte hij zich vooral op Millennium Ontwikkelingsdoelen voor moedersterfte en gelijke rechten voor mannen en vrouwen.

In zijn toespraak bepleitte Balkenende verder om zo veel mogelijke private partijen uit het bedrijfsleven te betrekken bij de MDG's. Met 75 publiek-private-partnerschappen zet Nederland al concrete stappen voor duurzame internationale handel en productie.

Toespraak Millennium Development Goals

Louise Blouin Foundation

Op 23 september hield Balkenende een toespraak tijdens de Blouin Creative Leadership Summit over de weg naar herstel uit de economische crisis.

Toespraak bij de Blouin Creative Leadership Summit

AVVN

Op 25 september 2010 zal Balkenende een toespraak houden voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN). Hij gaat daar in op rol die de VN kan spelen in de veranderde internationale verhoudingen. Mensenrechten, internationale rechtsorde en vrede en veiligheid vormen daarbij de uitgangspunten.

Documenten en publicaties

Algemene Vergadering Verenigde Naties en MDG-Top in New York

Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima en minister-president Balkenende brengen in de periode van 21 tot en met 25 september een ...

Persbericht | 16-09-2010 | AZ

Afzender


* Ministerie van Algemene Zaken

Voor vragen aan de Rijksoverheid bel Postbus51: 0800-8051