Beweging 3.0


Utrechts Fluitkwartet in Lichtenberg

dinsdag, 21 september 2010

Amersfoort - In verpleeghuis De Lichtenberg kunt u op zaterdag 25 september 2010 om 15.00 uur komen luisteren naar een klassiek kamermuziekconcert. Dit concert wordt in nauwe samenwerking met Stichting Muziek In Huis georganiseerd. Adres: Utrechtseweg 293 te Amersfoort. De zaal is open om 14.30 uur.

Het ensemble Het Utrechts Fluitkwartet, bestaande uit Marianne Rus, Karin Basting, Marilou Krouwel, Erik Verbeek fluiten, zal een gevarieerd klassiek programma brengen met werken van o.a. Bach, Haendel, Mendelssohn, Bizet. Het programma duurt 2 maal 30 minuten.

De entree is gratis en iedereen is van harte welkom. Na afloop van het concert kunt u in het Grand Café van Verpleeghuis De Lichtenberg gezellig napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Marilou Krouwel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en behaalde aan dit instituut diverse diploma's: 1e-fase Fluit bij Nine Sligter, 2e-fase Fluit bij Abbie de Quant en Bachelor Harmonie- en Fanfaredirectie bij Danny Oosterman.

Ze won prijzen op concoursen van o.a. Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Benelux Fluitconcours. In 2003 won zij op het concours van Stichting De Link zowel de Publieksprijs als de prijs voor het best uitgevoerde hedendaagse werk. Naar aanleiding daarvan trad zij onder begeleiding van pianiste Mariken Zandvliet op in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Marilou is een bevolgen kamermusicus. Daarnaast is ze actief als dirigente van diverse koren en orkesten, heeft ze een eigen lespraktijk en verzorgt ze lessen via de muziekscholen in Wijk bij Duurstede en Vianen.

Marianne Rus studeerde fluit bij Nine Sligter aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Zij behaalde bij haar zowel het 1e als 2e-fase diploma. Tijdens haar studie speelde ze al in diverse ensembles en soleerde ze in de fluitconcerten van W.A. Mozart en Th. Verheij in Amsterdam en op de Filippijnen. Inmiddels heeft zij een eigen lespraktijk, leidt ze een leerlingenorkest en speelt ze regelmatig fluit en piccolo in diverse orkesten en ensembles, onder andere als begeleiding van de Domcantorij in Utrecht.

Erik Verbeek behaalde zijn 2e-fase diploma Fluit bij Koos Verheul. Daarvoor behaalde hij het 1e-fase diploma bij Nine Sligter aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), waar hij al tijdens zijn middelbare schoolperiode compositielessen volgde. Voor fluit volgde hij masterclasses bij William Bennett, Peter-Lukas Graf en Trevor Wye en voor piccolo bij Vincent Cortvrint en Wim Tonnaer. Sinds 2006 speelt hij piccolo bij de Douane Harmonie Nederland. Daarnaast speelt hij regelmatig in Het Helios Ensemble, Het Nederlands Fluitorkest en Het Mulder Consort. Hij heeft een eigen lespraktijk in de Betuwe, jureert op Het Benelux Fluitconcours en is sinds 2006 voorzitter van Stichting Flutonicon. In 2007 slaagde hij voor zijn doctoraal examen in de Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Karin Basting behaalde cum laude haar 2e-fase diploma bij Abbie de Quant aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Al op jonge leeftijd viel zij regelmatig in de prijzen. In 1992 kreeg ze de Cultuurprijs van de gemeente Terneuzen toegekend. Ze was laureaat bij het Interprovinciale Muziekconcours in Venlo en op het Nationaal Fluitconcours in Leiden. In 1993 won ze de Koninklijke Scheldegroep Muziekprijs.

Karin maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles en het Nederlands Fluitorkest. Ze remplaceerde bij het Xenakis Ensemble, het Delphi ensemble en Ensemble Insomnio.

Als fluitiste in het New Venture Trio (fluit, viool en piano) trad zij op met o.a. Miranda van Kralingen en Sytse Buwalda. In 2007 speelde zij met dit ensemble tijdens de doopdienst van Prinses Ariane. Naast haar eigen lespraktijk is Karin als fluitdocente verbonden aan Stichting Muziekonderwijs Cothen en Stichting TOON in Gorinchem.

Het concert in Verpleeghuis De Lichtenberg vindt plaats in zaal De Open Hof. De zaal gaat open om 14.30 uur.

Verpleeghuis De Lichtenberg is te bereiken met openbaar vervoer buslijn 52 en 56 vanaf station Amersfoort. De entree is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Stichting Muziek In Huis (SMIH) verzorgt sinds 1999 klassieke kamermuziekconcerten op de podia van zorgcentra met ambitieuze, veelal jonge professionele kamermusici die ook op de reguliere concertpodia actief zijn. Een honderdtal streng geselecteerde musici gaan jaarlijks op pad om de SMIH concerten te verzorgen. Vorig jaar telde de stichting 27.500 luisteraar op haar concerten. Een grote groep luisteraars zou zonder de stichting niet meer naar concerten kunnen gaan.

De SMIH concerten worden mede mogelijk gemaakt door verpleeghuis De Lichtenberg (onderdeel van Beweging 3.0), Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, SNS REAAL fonds en particuliere donateurs.