Politie Groningen

Zaterdag 25 september 2010

Provincie Groningen, 25-09-2010

Snorfietser onder invloed

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd door politieagenten op zijn snorfiets gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de man te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte bijna 1.5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam vervolgens zijn rijbewijs in. De 25-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer met ploertendoder aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Gelkingestraat in Groningen een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte werd gecontroleerd na een incident bij een horecagelegenheid op de Grote Markt. Tijdens de fouillering van de man kwam de ploertendoder boven water. Het wapen werd in beslag genomen. De Stadjer werd ingesloten in een cel. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt fietsdief aan

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Oude Boteringestraat in Groningen een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsdiefstal. Een 24-jarige man uit Groningen zag de Stadjer in de Guldenstraat op de fiets van zijn vriendin zitten. Het voertuig was enkele uren eerder vanaf de Waagstraat gestolen. De 24-jarige waarschuwde de politie, waarna hij de fiets van zijn vriendin vastpakte. Hierop ging de verdachte er vandoor. Hij kwam niet ver, want politieagenten troffen hem in de Oude Boteringestraat aan. Bij de fouillering troffen de dienders tangen, een mes en een stukje ijzer aan. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Vrachtwagenchauffeur onder invloed

TEN BOER De politie heeft vrijdagnacht op de Nijverheidsweg in ten Boer een 50-jarige man uit Loppersum aangehouden voor rijden onder invloed. De man bestuurde een vrachtwagen. Tijdens de controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte bijna 1.1 promille alcohol in zijn bloed had. De 50-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De Loppersumer kreeg een rijverbod van 5 uur uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser en snorfietser botsen

GRONINGEN Een 26-jarige fietsster uit Groningen is vrijdagavond op de kruising Verlengde Hereweg met de Helper Oostsingel in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer kwam op de kruising in aanrijding met een 20-jarige vrouw uit Groningen, die op een snorfiets reed. Achterop de snorfiets van de 20-jarige zat een 21-jarige vrouw uit Loppersum. Door de aanrijding kwamen alle drie betrokkenen ten val. De 26-jarige werd met letsel aan haar hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De twee andere liepen door de val alleen schaafwonden op. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Zowel de snorfiets als de fiets raakte beschadigd.

Slecht luisterende klant aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in een café op de Oude Boteringestraat in Groningen een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer wilde op verzoek van personeel niet het café verlaten. De man had zich namelijk vervelend gedragen door tegen een raam te spugen en te slaan. De 32-jarige wilde het pand ook niet op bevel van politieagenten verlaten. Hierop werd de verdachte aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Hij werd in een cel ingesloten. De man wordt vandaag gehoord.

Snorfietser na korte achtervolging bekeurd

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond in de Pioenstraat een 17-jarige jongen uit Groningen bekeurd. Politieagenten zagen de knaap zonder een helm op zijn snorfiets rijden. Bij het zien van de politie ging de snorfietser er vandoor. Na een korte achtervolging konden de agenten de 17-jarige even later in de Pioenstraat klemrijden. Hierbij raakten de dienders in de politieauto de snorfietser licht. De knaap kwam vervolgens ten val. De 17-jarige had geen letsel, terwijl ook de snorfiets niet beschadigd raakte. Tijdens de achtervolging viel een blauwe kentekenplaat van de snorfiets. De jongen kreeg drie bekeuringen uitgereikt: rijden zonder helm, rijden met een valse kentekenplaat en het negeren van een stopteken.

Dakloze man vernielt rolluik

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat in Groningen een 21-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor vernieling. De dakloze man maakte gebaren en schreeuwde naar surveillerende agenten. Even later trapte de verdachte met een karatetrap een deuk in een rolluik van een winkel. Zijn vernielzuchtige gedrag resulteerde in een aanhouding. Hij werd ingesloten in een cel. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Fransman onder invloed

TOLBERT De politie heeft vrijdagavond een 69-jarige man uit Frankrijk aangehouden voor rijden onder invloed. De politie werd door een getuige gewaarschuwd voor het rijgedrag van de Fransman. Meerdere bestuurders van autos moesten in de omgeving van de Auwemalaan uitwijken voor de Franse automobilist. Bovendien was de man slingerend over een vluchtheuvel gereden. Even later troffen de dienders de auto met Frans kenteken voor een woning in Tolbert aan. De 69-jarige werd vervolgens aangehouden. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte
1,75 promille alcohol in zijn bloed had. De man had alleen een verlopen Frans rijbewijs bij zich. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan na aanranding

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 27-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor aanranding. Politieagenten werden kort voor de aanhouding door een 27-jarige vrouw uit Groningen aangesproken. Zij vertelde dat een man haar zonder aanleiding onzedelijk betast had. De verdachte werd even verderop in de straat gesignaleerd en ingerekend. Hij werd in een cel ingesloten. De vrouw doet vandaag aangifte van de aanranding. De man wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Dwarse Delfzijlster aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Poelstraat in Groningen een 21-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De verdachte wilde ondanks diverse vorderingen van een politieagent niet weggaan. Hierop werd de Delfzijlster aangehouden. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een 52-jarige man uit Groningen is vrijdagavond op de Zaagmuldersweg in Groningen gewond geraakt. De Stadjer begon plotseling op zijn fiets te slingeren. Op dat moment passeerde een kleine vrachtauto, bestuur een 48-jarige Stadjer, hem. Hij werd vervolgens door de buitenspiegel van een kleine vrachtwagen geraakt. De man kwam ten val en hij raakte gewond. In het ziekenhuis werd een bloedproef van de fietser afgenomen. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

14-jarige aangehouden met verdachte snorfiets

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Aweg een 14-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Politieagenten zagen de knaap op een snorfiets zonder verlichting rijden. Ook viel de jonge leeftijd van de jongen op. Bij het aanspreken van de knaap ging hij er plots rennend vandoor. Op de Aweg sprong de 14-jarige in een bestelauto. De auto werd direct klemgereden, waarna de dienders de jongen konden inrekenen. Bij navraag bleek dat de kentekenplaat van de snorfiets als gestolen te boek stond. Het framenummer van het voertuig kon niet goed gelezen worden. De jongen werd in een cel ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de snorfiets. De knaap krijgt in ieder geval drie bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs en verlichting en voor het niet bij zich hebben van een
identificatiebewijs. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Pekelder onder invloed

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagnacht op de Venne in Winschoten een 38-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd door politieagenten in zijn auto gecontroleerd. De verdachte stapte snel uit zijn auto, waarna hij ontkende te hebben gereden. Een blaastest wees uit dat de man te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had. Op het politiebureau kwamen de autosleutels van zijn wagen tevoorschijn. De 38-jarige mocht na verhoor huiswaarts. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een 28-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht bij een aanrijding op de kruising Turfsingel met de Kattenhage licht gewond geraakt. Een 28-jarige automobilist uit Loppersum reed op de Turfsingel door het groene licht. Op dat moment kwam de Stadjer op zijn fiets vanaf de Kattenhage de kruising oprijden. Hij werd vervolgens in de flank geraakt. De fietser belandde op de motorkap, waarna hij met een smak op het wegdek belandde. De fietser liep alleen een schaafwond en spierklachten op. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Snorfietser onder invloed

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Gelkingestraat in Groningen een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd door politieagenten op zijn snorfiets gecontroleerd, omdat hij zonder verlichting reed. Een blaastest wees uit dat de man te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. De 43-jarige mocht na verhoor huiswaarts. De politie maakt proces-verbaal op.

Nekklachten na aanrijding

DELFZIJL Een 35-jarige automobilist uit Delfzijl heeft vrijdagmiddag door onoplettendheid een aanrijding gehad met een 66-jarige plaatsgenoot. De 66-jarige automobilist reed op de Waddenweg toen hij plotseling van achteren werd aangereden. Het slachtoffer en zijn 63-jarige partner hadden direct na de botsing nekklachten. Ze zijn onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar een ziekenhuis. De 35-jarige bestuurder raakte niet gewond. Beide voertuigen raakten beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Verdachten poging bootdiefstal aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen bij de Oostersluis in Groningen twee inwoners van die plaats aangehouden. De Stadjers (30 en 37 jaar) worden ervan verdacht een bootje te willen stelen uit het Winschoterdiep. De eigenaar zag dat het duo het vaartuigje mee wilden nemen. Door hard te schreeuwen en naar het water te rennen, kozen de dieven het hazenpad en gingen er in een eigen bootje vandoor. De politie heeft het tweetal ingesloten voor verhoor.