Politie Flevoland

Politie int voor ruim 14.000 euro aan openstaande boetes en vonnissen

Almere/Lelystad, 25-09-2010 o Afgelopen dinsdag 21 september en donderdag 23 september hield de politie executie-acties. Deze acties zijn bedoeld om openstaande boetes en/of vonnissen te voldoen. Dinsdag was de politie met name actief in Almere-Buiten en incasseerde ruim EUR 3.500,- aan openstaande boetes.
Op donderdag werd een regionale actie georganiseerd, waarbij meerdere eenheden door heel Flevoland actief waren. Bij deze actie werd in totaal ruim EUR 10.000,- geind. Bewoners die niet thuis waren, vonden een ansichtkaart in de brievenbus met daarop de oproep om alsnog te komen betalen. Het alternatief is namelijk dat betaling wordt afgedwongen door het afslepen van een auto, of dat betrokkene wordt aangehouden en in de cel geplaatst, totdat is betaald. Aan de hand van de ansichtkaarten kwamen op vrijdag nog enkele mensen naar de diverse bureau's en rekenden daar in totaal nog zo'n EUR
1.200,- af.

In totaal heeft de politie deze week 160 adressen bezocht. Het hoogste boetebedrag was een bedrag van EUR 940,-.
De politie blijft de komende periode actief in het incasseren van boetes. In de week voor kerst organiseert de politie nog een regionale actie onder het motto "Waar viert u kerst"?