Gemeente Heemskerk


woensdag, 08 september 2010

Burendag Heemskerk: 25 september

Op 25 september viert Nederland voor de vijfde keer Burendag. Burendag wordt georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het thema van Burendag dit jaar is: `een goed idee voor de buurt'. Buurtbewoners worden opgeroepen om met elkaar de buurt aan te pakken en er een nog groter feest van te maken dan de vorig jaren. Spotjes op radio en televisie ondersteunen deze oproep. Buurtbewoners kunnen voor hun ideeën een bijdrage van maximaal EUR 500 ontvangen van het Oranje Fonds.

In Heemskerk kunnen buurtbewoners niet alleen voor activiteiten op 25 september, maar het hele jaar door een beroep doen op een fonds: het buurtbudget. Alle zes gebieden in Heemskerk waar buurtteams buurtgericht werken actief zijn, hebben de beschikking over een buurtbudget. Inwoners van Heemskerk kunnen het hele jaar door voor allerlei activiteiten die de leefbaarheid in de buurt ten goede komen, een bijdrage aanvragen. Oók voor Burendag op 25 september.

In actie voor de buurt
Op de speciale website www.burendag.nl kan iedereen zien wat er op 25 september in zijn of haar buurt al wordt aangepakt door buurtbewoners. Ook kunnen buren zelf een buurtinitiatief plaatsen of zich aansluiten bij een initiatief uit de buurt. Op de website zijn ook tips te vinden die bij het aanpakken van de buurt van pas kunnen komen. Initiatieven van buurtbewoners die samen op 25 september in actie komen voor de buurt - door bijvoorbeeld de straat een opknapbeurt te geven - kunnen tot EUR 500 ondersteund worden door het Oranje Fonds. Informatie en een aanvraagformulier voor een bijdragen, vinden op de website www.burendag.nl

---