Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Almere, 20 september 2010

Stadshart Almere geeft voorproefje Popronde

Aanstaande zaterdag, 25 september, kan het winkelend publiek alvast kennismaken met een nieuw festival: de Popronde. Op het Stationsplein, in de Stationsstraat en bij het Circus geven artiesten een voorproefje van het evenement dat op 2 oktober voor het eerst ook Almere aandoet.

Op het Stationsplein speelt de vijfmansformatie Easy Joe. De stijl van deze feelgood band varieert van Californische zomerpop tot uptempo poprock. Tijdens de Popronde treedt Easy Joe op in Café 't Boemeltje. Aanstaande zaterdag worden bezoekers aan het Stationsplein alvast getrakteerd op een aantal nummers die stilzitten onmogelijk maken.

In de Stationsstraat kunnen voorbijgangers genieten van de muziek van Casper Adrien, die tijdens Popronde Almere te horen is in Anno. Deze 23-jarige singer-songwriter begeleidt zichzelf op gitaar en mondharmonica en speelt een mix van folk, blues en pop. Zijn nummers zijn ontwapenend oprecht en zoeken de balans tussen entertainment en bewustwording.

Het Circus, op de hoek van de Grote Markt, is het podium van Bram Dehont. Deze rasartiest, opgegroeid als straatmuzikant en afgestudeerd aan het Conservatorium, weet als geen ander zijn publiek te bekoren. Zijn eerste single Life isn't over was eerder dit jaar te horen onder de Koninginnedagcommercial van de Staatsloterij en Bram tourt momenteel mee als voorprogramma van Jacqueline Govaert (Krezip).

Alle optredens vinden plaats tussen 13.00 en 16.00 uur.

Popronde Almere
De Popronde is een landelijk reizend festival, dat bands de mogelijkheid geeft buiten de eigen regio te spelen en zich te presenteren voor nieuw publiek, pers en programmeurs. De optredens vinden plaats in cafés, theaters en poppodia in het centrum van elke stad. Aan het festival doen 25 steden in Nederland mee, voor het eerst dit jaar ook Almere. Popronde Almere vindt plaats op zaterdag 2 oktober van 15.30u tot 03.00u en is overal gratis toegankelijk te bezoeken. Tijdens het voorproefje op 25 september worden onder andere routekaartjes uitgedeeld waarop de 23 deelnemende bands en 13 horecagelegenheden staan vermeld.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht