Afrit 28 Hasselt-Zuid, richting Luik, 1 weekend afgesloten

21/09/2010 11:46

Vlaamse Overheid

Voor de aanleg van de carpoolparking ter hoogte van "complex 28" Hasselt-Zuid langs de E313, zal het Agentschap Wegen en Verkeer "complex 28" Hasselt-Zuid, richting Luik, één weekend afsluiten. Tijdens het weekend van 25 en 26 september zal de aannemer de tunnel aanbrengen die nodig is om de parking te ontsluiten.

17 mei 2010 startte het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een carpoolparking ter hoogte van op- en afrit 28 (Hasselt-Zuid). Om deze parking goed bereikbaar te maken, moet het agentschap ook de op- en afrit van de snelweg (richting Luik) heraanleggen, een tunnel bouwen en een verbindingsweg voorzien tussen de parking en de Biezenstraat.

Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werd de tunnel gebouwd naast het complex. In het weekend van 25 en 26 september zal de aannemer de tunnel op de juiste plaats schuiven. Hiervoor zal hij eerst het complex (richting Luik) deels opbreken, vervolgens de tunnel plaatsen en tenslotte de op- en afrit heraanleggen.

Vanaf vrijdagavond 24 september, 21.00 uur tot maandagochtend 27 september, 05.00 uur sluit het agentschap "complex 28" Hasselt-Zuid, richting Luik, af. Het verkeer dat van en naar de E313 wil, wordt omgeleid via calamiteitenroutes "F" en "G" over complex 29 Hasselt-Oost. Het verkeer richting Antwerpen kan de E313 wel verlaten en bereiken via Hasselt-Zuid.

Tijdens dit weekend zal er veel werfverkeer rijden via de Biezenstraat. Daarom zal deze enkel opengesteld zijn voor plaatselijk verkeer. Kijklustigen kunnen het best staan ter hoogte van de kruising tussen de Biezenstraat en de Oude Truierbaan. Zij kunnen deze locatie bereiken via de Singel en de Grote Lindestraat.

Op de carpoolparking zal plaats zijn voor 250 wagens. Het agentschap voorziet 5 ruime plaatsen voor carpoolers met een handicap en er komt ook een fietsenstalling. Einde der werken: voorjaar 2011

Kostprijs: 2.793.416 euro Einde der werken: voorjaar 2011

In bijlage: 1. foto tunnel (bij gebruik: AWV als bronvermelding) 2. informatiefiche met schema's

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel