Ingezonden persbericht


Nr. 203
Hilversum, woensdag 22 september 2010

SETBEZOEK 'MAJESTEIT' IN BLAUW BLOED
Blauw Bloed, zaterdag 25 september om 19.35 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed aandacht voor de nieuwe film 'Majesteit'. Op

27 september gaat deze dramafilm over het leven en de dromen van koningin Beatrix in première. Blauw Bloed mocht een dagje meelopen tijdens de opnames en sprak ondermeer met hoofdrolspeelster Carine Crutzen, die onze vorstin in deze film vertolkt.

Verder in Blauw Bloed uitgebreid aandacht voor Prinsjesdag 2010. Deze bijzondere dag gaat altijd met veel ritueel gepaard, al verliep deze derde dinsdag van september dit jaar niet geheel vlekkeloos. Protocoldeskundige Henrik de Groot legt uitgebreid uit hoe de tradities en rituelen van Prinsjesdag zijn ontstaan.

Daarnaast een verslag van de indrukwekkende bijeenkomst van de Stichting Dag Herdenken Geweldslachtoffers. Koningin Beatrix gedenkt hier zaterdag slachtoffers van geweld. Zij doet dit samen met ruim 500 nabestaanden en slachtoffers van geweldsdelicten. Ongetwijfeld zal de vorstin door haar aanwezigheid de nabestaanden een warm hart onder de riem steken.

En de kleur rood: deze is geliefd bij veel prinsessen en koninginnen. Niet iedereen kan een felrode of roze jurk of mantelpak evengoed hebben, maar de royals slagen er vaak heel goed in om een opvallend modestatement te maken in een knalrode outfit. ELLE-hoofdredactrice

Cécile Narinx en imagodeskundige Zabeth van Veen bespreken de kleurkeuzes van de buitenlandse prinsessen.

Ook aandacht voor de spraakmakende liefdes van de sjah van Perzië: Mohammed Reza Pahlavi trouwde maar liefst drie keer, waarvan zijn derde huwelijk met Farah Diba het meest bekend zal zijn. Echter, ook aan zijn huwelijken met de Egyptische prinses Fawzia en de beeldschone Soraya ging een spraakmakende liefdesgeschiedenis vooraf, die beiden helaas een tragisch einde kenden.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed om

19.30 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel
---

Noot voor redactie,