Honderden mensen lopen tegen verkrachting in Congo

23/09/2010 08:38

Booij, Klusman en Van Bruggen

Honderden mensen lopen tegen verkrachting in Congo

Nachtelijke sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag met o.a. Youp van t Hek, Maarten van Rossem en Jan Pronk voor slachtoffers van seksueel geweld in Congo.

In de nacht van 25 op 26 september organiseert Stichting Vluchteling de eerste Nacht van de Vluchteling. Honderden wandelaars vertrekken om middernacht vanaf de Erasmusbrug in Rotterdam voor de NIGHTWALK van 40 kilometer naar Den Haag. De deelnemers aan de sponsorloop steunen met hun bijdrage de duizenden slachtoffers van seksueel geweld in Congo. Ambassadeurs van de NIGHTWALK zijn o.a. Winston Gerschtanowitz, Patrick Cammaert, Olga Commandeur, Pernille La Lau, Jan Douwe Kroeske, Jan Pronk en Youp van 't Hek.

Steeds meer steun voor verkrachte vrouwen in Congo

Dagelijks groeit het aantal aanmeldingen voor de NIGHTWALK. Inmiddels hebben ruim 400 mensen zich ingeschreven. Samen hebben zij meer dan een halve ton opgehaald aan sponsorgeld voor medische en psychosociale hulp aan verkrachte vrouwen in Congo. De start vanaf de Erasmusbrug, stipt om 24:00 uur belooft een bijzonder spektakel te worden.

Nachtprogramma

De NIGHTWALK start op zaterdag 25 september 2010 om 24:00 uur bij de Cruise Terminal Rotterdam. Samen met Nederland in Beweging-presentatrice Olga Commandeur, presentator Andrew Makkinga en dj Abrandis lopen de wandelaars zich warm voor de 40 km. Tijdens de nachtelijke tocht zijn er optredens van o.a. Jan Pronk, Youp van 't Hek, Jan Douwe Kroeske en de documentairemakers en tweelingzusjes Femke en Ilse van Velzen. De zusjes lopen ook mee en tonen onderweg hun documentaire over de verschrikkelijke situatie in Congo. De aankomst in Den Haag is op zondagochtend 26 september vanaf 9 uur op het Malieveld.

Seksueel geweld Congo

In Congo woedt een vuile oorlog. Vrouwen en meisjes zijn op grote schaal het slachtoffer van seksueel geweld. Verkrachting en verminking worden gebruikt als oorlogswapen. Het aantal verkrachtingen in Congo blijft groeien terwijl de VN toegeven te falen in het beschermen van de slachtoffers. Stichting Vluchteling, initiatiefnemer van de NIGHTWALK, zet zich in voor deze vrouwen in Congo door hen medische en psychosociale hulp te bieden. Meer informatie over het werk van Stichting Vluchteling op: www.nachtvandevluchteling.nl.

Aanmelden en doneren kan ook via: www.nachtvandevluchteling.nl.





http://www.nachtvandevluchteling.nl

http://www.bkb.nl