Gemeente Nuenen


Bronzen erepenning voor lindespeler Cor Kosters

Op 24 september 2010 nam Cor Kosters na 33 jaar afscheid van Toneelvereniging De Lindespelers met de opvoering van de eenakter âAfscheidâ. Op de locatie van Dorpsboerderij Weverkeshof, Jhr. Hugo van Berckellaan 5 te Nuenen, ontving hij na afloop uit handen van burgemeester Ligtvoet de bronzen gemeentelijke erepenning van Nuenen.

Deze eenakter is zijn laatste hoofdrol en Cor Kosters zal per einde 2010 zijn lidmaatschap van de Lindespelers beëindigen.

Â

Cor Kosters is een lokale toneelpersoonlijkheid te noemen. Dit kwam goed tot uitdrukking in het spektakelstuk âDe Vliegende Hollanderâ opgevoerd op Standbad Enode en ook in âHerfst in Rigaâ opgevoerd op de Weverkeshof. Cor Kosters heeft diverse hoofdrollen gespeeld en aan nagenoeg alle producties deelgenomen. Als Cor een rol speelt staat er ook iemand op het toneel. Hij leverde vaak goede prestaties met vele belangrijke dragende rollen.

Â

Naast zijn inzet als acteur voerde Cor ook jarenlang de redactie van het Lindeblad van de Lindespelers. Daarnaast was hij ook lid van de PR commissie en hij heeft altijd met veel inzet de promotie van de Lindespelers gedaan.